Argentina relansează finala Cupei Davis

David Nalbandian şi Eduardo Schwank au câştigat meciul de dublu al finalei cu Spania, iar ibericii conduc cu scorul de 2-1 după două zile de concurs.

RomaniaTV.net
03 dec. 2011, 19:33
Argentina relansează finala Cupei Davis

Spania trebuie să mai aştepte pentru a-şi trece în palameres a cincea Cupă Davis din ultimii 11 ani. Dusă foarte aproape de trofeu de Rafael Nadal şi David Ferrer, după prima zi a finalei cu Argentina, naţionala iberică a pierdut fără drept de apel meciul de dublu.

Punctul nevralgic al spaniolilor, perechea Feliciano Lopez / Fernando Verdasco a pierdut în trei seturi disputa cu mai experimentaţii David Nalbandian şi Eduardo Schwank. Meciul a avut un sens unic de desfăşurare, iar sud-americanii au câştigat cu 6-4, 6-2, 6-3, în doar două ore de joc.

Chiar şi aşa, doar o minune ar aduce Salatiera de Argint în vitrina argentinienilor. O singură echipă a reuşit să câştige trofeul după ce a pierdut primele două întâlniri de simplu. S-a întâmplat în 1939, când Australia a câştigat o finală jucată în Statele Unite.

Duminică, la Sevilla, sunt programate ultimele două meciuri de simplu din finala Spania – Argentina. Rafael Nadal va juca împotriva lui Juan Martin Del Potro, iar David Ferrer îl întâlneşte pe Juan Monaco.