Argeş: Un bătrân a fost găsit mort în casă, zăcând într-o baltă de sânge VIDEO

Un bătrân de 76 de ani, din comuna argeşeană Dragoslavele, a fost găsit mort în casă de către vecini, zăcând cu faţa în jos într-o baltă de sânge. Anchetatorii presupun că omorul ar fi fost comis în scop de jaf.

RomaniaTV.net
21 dec. 2012, 09:56
Argeş: Un bătrân a fost găsit mort în casă, zăcând într-o baltă de sânge VIDEO

Potrivit reprezentanţilor IPJ Argeş, bărbatul se mutase în urmă cu zece ani din Braşov în Dragoslavele, unde locuia împreună cu soţia sa, care între timp a decedat, astfel că bărbatul rămăsese văduv.

„Am observat că maşina vecinului nostru, Gheorghe Leseru, de 76 de ani, o Dacia 1310, era proptită de-a curmezişul într-un morman de zăpadă strânsă pe uliţă. Am crezut fie că din cauza unei probleme tehnice maşina o luase singură la vale, locuinţa vecinului fiind situată în pantă spre intrarea în satul Prislop, fie că bătrânul a vrut să scoată autoturismul din curte, a derapat şi a nimerit în dâmbul de omăt. Am crezut că are nevoie de ajutor, aşa că m-am dus în casa lui cu gândul sã-l întreb cu ce-i pot fi de folos. Când am deschis uşa şi am intrat, vecinul zăcea cãzut cu faţa-n jos într-o baltã de sânge. Am ieşit speriat, le-am spus celorlalţi despre ce este vorba şi am sunat la 112. Lângă gard era şi un cuţit plin de sânge. Nu era un bătrân care să aibă nevoie de ajutor, era în putere, era muncitor şi foarte iubit de noi cei de aici, din cătunul Valea Caselor. Cu câtva timp în urmă, a mai fost prădat de hoţi, care i-au furat din casă 2.500 lei”, a declarat bărbatul care l-a găsit mort pe bătrân.

La faţa locului au ajuns poliţiştii judiciarişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale al IPJ Argeş şi un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş care au confirmat că septuagenarul a fost ucis cu o singură lovitură de cuţit în inimă, iar casa era răvăşită.

„La acest moment, ştim de ce a murit victima, avem obiectul crimei, am stabilit ce traseu a urmat autorul şi am localizat în timp evenimentul. Am constituit un cerc de suspecţi şi sperăm ca făptuitorul să fie identificat. Din casă lipsesc anumite obiecte, ceea ce ne îndreptăţeşte să credem că mobilul crimei a fost jaful. Agresorul a dat o singură lovitură de cuţit în zona toracelui şi lama armei a nimerit inima. De asemenea, au mai fost două lovituri şi în spate, dar care nu au sângerat. Criminalul a intrat prin grădina din spatele casei, ceea ce ne conduce la concluzia că era foarte cunoscător al locului. Probabil a mai venit pe acolo şi în alte împrejurări cu alte gânduri decât cele de vizită. La faţa locului am identificat suficient de multe urme şi indicii pe care le vom folosi pentru descoperirea autorului”, a declarat procurorul criminalist Ion Anghelescu, de la Parchetul Tribunalului Argeş.

Anchetatorii spun că autorii crimei au răvăşit casa, căutând probabil o sumă de bani pe care a găsit-o ulterior fiica victimei, bani de care se pare că autorii ştiau. Potrivit anchetatorilor, din locuinţă au dispărut totuşi mai multe bunuri, iar agresorii au vrut să plece şi cu maşina bătrânului, însă nu au putut să o pornească şi au abandonat-o în mijlocul drumului.