Argint şi bronz pentru elevii români la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori

Publicat: Luni, 12 Decembrie 2011 19:04 // Actualizat: Luni, 12 Decembrie 2011 19:04 // Sursa: RTV.net

Toţi cei şase elevi români participanţi la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori au câştigat medalii, din care două de argint şi patru de bronz, potrivit Ministerului Educaţiei.

Foto: bizoo.ro

Cele două medalii de argint au fost câştigate de Dumitru Călugăru şi Ioan Ignat, elevi în clasa a VIII-a la Şcoala Generală "Constantin Săvoiu" din Târgu Jiu şi, respectiv, la Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" din Constanţa.

Medaliile de bronz au fost câştigate de Lucica Ştefania Moroianu, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" din Constanţa, Camelia Diaconu - clasa a VIII-a, Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" din Iaşi, Elena Oana Băran - clasa a IX-a, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Daniel Adrian Aleca - clasa a VIII-a, Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" din Constanţa.

Palmaresul din 2011 este superior celui din anul precedent, când toate cele şase medalii au fost de bronz, potrivit Ministerului Educaţiei.

Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori, ediţia a VIII-a, a avut loc în perioada 1-11 decembrie, la Durban, în Africa de Sud, unde au fost prezenţi 252 de elevi din 40 de ţări.

Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori este un concurs de tip integrativ în care elevii susţin trei probe, două teoretice individuale şi una practică pe echipe formate din trei membri, la trei discipline - chimie, biologie şi fizică.loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
25 Sep
noapte 18 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H