Arhiepiscopul Ioan Robu: Să ne fie ruşine nouă tuturor, guvernelor, instituţiilor statului, bisericilor VIDEO

Arhiepiscopul romano-catolic Ioan Robu a venit luni la clubul Colectiv să se roage pentru atât pentru cei morți, cât și pentru cei răniți în tragedia de la sfârșitul săptămânii trecute.

02 nov. 2015, 15:35
Arhiepiscopul Ioan Robu: Să ne fie ruşine nouă tuturor, guvernelor, instituţiilor statului, bisericilor VIDEO

Ar trebui să ne fie ruşine nouă tuturor, şi guvernelor, şi instituţiilor statului, şi bisericilor că nu am schimbat ceva în ţara noastră de 25 de ani şi ne pare rău. Trebuie să le cerem iertare celor care au murit şi după aceea să ne rugăm. Cred că nu am lucrat îndeajuns până acum, în aceşti 25 de ani, noi bisericile ca să schimbăm ceva în modul nostru de a gândi şi de a acţiona că, uite, noi înghiţim foarte uşor neglijenţele, corupţia, minciuna, şmecheria şi toate acestea ni se par că sunt nimicuri. Însă, vedeţi, circumstanţa aceasta ne-a arătat că acestea pot fi criminale. De aceea spun că n-am făcut mare lucru până acum să schimbăm, nu numai noi, Biserica, dar toată lumea, ceva, că nu am protestat când am întâlnit și minciuna și corupția și neglijența, indiferența, căci acestea, repet, pot fi criminale„, a declarat IPS Ioan Robu.

Citeşte şi MĂRTURII CUTREMURĂTOARE. Basistul trupei Monarchy: „Două mâini m-au tras din INFERN…”

Arhiepiscopul romano-catolic Ioan Robu a spus că a vrut să vină și să se roage la locul tragediei pentru a da un semn de solidaritate.

Citeşte şi Deputaţii au ţinut un moment de RECULEGERE pentru VICTIMELE TRAGEDIEI din Capitală

„Ne rugăm pentru cei care au plecat din această lume, dar ne rugăm și pentru cei care au rămas, cu lacrimi, dar îl rugăm pe Dumnezeu să ne dea mângâiere și speranțe tuturor. I-am spus lui Dumnezeu că îi cer iertare pentru că noi, noi toți, din țară, n-am făcut nimic deosebit ca să nu se întâmple așa ceva, ca România să fie altfel„, a afirmat arhiepiscopul Ioan Robu.

Citeşte şi Bilanţul a ajuns la 31 de morţi în cazul tragediei din Colectiv. O altă persoană a decedat la Spitalul de Arşi