Arhiepiscopul Calinic anunţă că se vaccinează împotriva coronavirusului: Am fost vaccinați de mici. Ne-am pus întrebări îndoielnice?

Arhiepiscopul Calinic a anunţat că se va vaccina împotriva coroavirusului, atunci când îi va veni rândul. Mai mult, ÎPS îi îndeamnă pe români să facă acelaşi lucru.

10 ian. 2021, 19:59
Arhiepiscopul Calinic anunţă că se vaccinează împotriva coronavirusului: Am fost vaccinați de mici. Ne-am pus întrebări îndoielnice?

Arhiepiscopul Calinic al Argeşului şi Muscelului a anunțat că se va vaccina împotriva coronavirusului atunci când îi va veni rândul.

Arhiepiscopul Calinic: Se pune întrebarea, dacă mă voi vaccina? Desigur

„Se pune întrebarea, dacă mă voi vaccina? Desigur, după ce vor fi vaccinați toți cei din prima și a doua urgență.
De ce trebuie să ne vaccinăm?

Imediat îmi vine întrebarea: La noi în România, cred că vă amintiți, am fost vaccinați de mici și mereu, contra a diferite virusuri și boli; ne-am întrebat de ce ne-am vaccinat contra gripei? Ne-am pus întrebări îndoielnic? Nimeni, cred, n-a pus la îndoială vaccinul antigripal! Tocmai!

Virusul Covid-19, are în structura lui și manifestări asemănătoare cu gripa obișnuită care bântuie omenirea.
Tot așa trebuie înțeles vaccinul antiCovid-19, doar cu o excepție, că se constată anumite mutații, o nouă tulpină și trebuie luptat împotriva îmbolnăvirilor și mai ales a complicațiilor, în masă”, a transmis pe Facebook ierarhul.

Citeşte şi ÎPS Teodosie dinamitează campania de vaccinare anti-COVID. „Sunt foarte şchioape măsurile. Nu-i putem cumpăra pe români”

Calinic i-a îndemnat, totodată, pe credincioși să acceseze vaccinare-covid.gov.ro, site al Guvernului României, pentru a afla informații sigure, oficiale despre vaccinare, pentru a se feri astfel de „capcana ştirilor false care au inundat lumea”.

De asemenea, preotul i-a îndemnat pe credincioși să respecte și măsurile și recomandările dispuse de autorități pentru a limita răspândirea coronavirusului.

„Să respectăm cele ce duc spre sănătatea noastră şi să ne punem nădejdea în Domnul Dumnezeu şi în priceperea specialiştilor întru ale sănătăţii, ,’că şi pe ei i-a zidit Dumnezeu!’ să slujească la însănătoşirea omenirii!”, a mai precizat ierarhul.