ÎPS Casian Crăciun susține vaccinarea: „Cine crede că Dumnezeu lasă pe cineva să moară de la vaccin se înșală amarnic. Medicii știu mai bine, ei nu se vaccinează cu moarte”

ÎPS Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos, le-a transmis credincioşilor să aibă încredere în medici şi să se vaccineze pentru a pune capăt pandemiei. Înaltul prelat este de părere că, atât timp cât medicii au fost primii care s-au vaccinat, este exclus ca aceştia să fi consimţit a se vaccina "cu moarte".

12 ian. 2021, 20:17
ÎPS Casian Crăciun susține vaccinarea: „Cine crede că Dumnezeu lasă pe cineva să moară de la vaccin se înșală amarnic. Medicii știu mai bine, ei nu se vaccinează cu moarte”
ÎPS Casian Crăciun. Sursa FOTO: galati365.ro

ÎPS Casian Crăciun susține vaccinarea. Arhiepiscopul Dunării de Jos le dă asigurări celor care contestă eficienţa vaccinului anti-COVID-19 că medicii nu ar putea recomanda niciodată un tratament care nu este sigur și cu atât mai puţin şi l-ar administra chiar ei.

Citeste si Părintele Visarion Alexa susţine vaccinarea: „Îl numeşti pe Hristos doctor, dar nu crezi în doctorul pe care tot Hristos l-a pus pe pământ? Actul medical este nobleţea lui Dumnezeu”

Înaltul prelat le recomandă credincioşilor să nu mai încerce să interpreteze compoziţia chimică a vaccinului, ci să aibă credinţa că Dumnezeu nu va lăsa pe nimeni să moară.

Chiar credeți că Dumnezeu lasă pe cineva să moară din cauza vaccinului? Ne înșelăm amarnic! Lăsați, fraților, interpretările compoziției chimice a vaccinului, că tot e la modă, văd, și ocupați-vă de compoziția duhovnicească a omului. Lăsați medicii să ne spună, ei au studiat 6, 10, 20, 50 de ani trupul omenesc. Ei știu mai bine ce este vaccinul și de vreme ce ei se vaccinează, nu am auzit medic să se vaccineze cu moarte. Și nu am auzit medic care să scoată moarte. Medicul este făcut să scoată viață, preotul este făcut să scoată viață veșnică din noi”, spune Arhiepiscopul Dunării de Jos.

ÎPS Casian Crăciun susține vaccinarea, întrucât Dumnezeu lucrează prin medici

ÎPS Casian insistă asupra faptului că Dumnezeu lucrează prin medici, iar înţelepciunea pe care au dobândit-o de la Dumnezeu îi ajută să descopere cele mai bune tratamente.

Citeste si ÎPS Teodosie alimentează controversele privind vaccinarea. „Extremismul nu e de bun augur: nici vaccinați-vă toți, nici nu vă vaccinați!”

„Iisus Hristos nu ne lasă să murim în această pandemie, ci le-a dat înțelepciune medicilor și oamenilor să ieșim cât mai repede din izolare.

Boala e foarte ascunsă, ea se ascunde în teamă. Nu vedeți ce teamă avem acum? Până acum ne-a fost teamă de virus, acum ne e teamă de vaccin. De ce? Pentru că încă persistă în noi această cavalcadă de știri multe, prea multe știri, și prea puțină cunoaștere. Preasfânta Biserică spune să îi întrebăm pe medici, să ne informăm, să nu luăm știrile de la persoane care nu sunt calificate în nimic. Iar știrile despre credință pe care nu le luăm de la preot, de la teolog, pot să ne rătăcească”, a conchis ÎPS Casian.