Arhiepiscopul Teodosie, despre slujba de Înviere: „Lumină şi paşte trebuie să le dăm tuturor”

Anul acesta credincioșii nu vor mai putea să ia în noaptea de Înviere lumina sfântă. Toate Bisericile vor fi închise de Paște, iar românii sunt sfătuiți să stea în case și să se roage. Arhiepiscopul Teodosie a spus la România TV cum va fi slujba de Înviere de anul acesta. 

05 apr. 2020, 14:12
Arhiepiscopul Teodosie, despre slujba de Înviere: „Lumină şi paşte trebuie să le dăm tuturor”

„Nadajduim ca macar de Paste sa le dam lumina oamenilor, sa nu fie pagubiti de cea mai mare sarbatoare. Îl rugam pe Dumnezeu sa se milostiveasca, dar nu depasim reglementarile puse. Nu instig pe nimeni sa nu respecte regula. Noi ne protejam. Avem o actiune prin care ii testam pe toti cei care vin in biserica cu medici specialisti voluntari. Am pregatit si 10 mii de masti pentru oameni, sa vina la biserica.

Lumină si Paste trebuie sa le dam tuturor, ca sa simta ca vine sarbatoarea Pastelui. În fiecare zi cand fac slujba sunt cateva mii de oameni in direct si nadajduim ca macar aceasta sa fie Învierea. Facem rugaciuni si pentru cei ce sunt in carantina si de aceea toti trebuie sa fim acea familie unita, dar lumina si Paste le vom da tuturor”, a spus Arhiepiscopul Teodosie la România TV.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că duminică, 5 aprilie, numărul persoanelor infectate cu coronavirus în România a ajuns la 3864, dintre care 374 de persoane vindecate şi externate.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 1.600 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 55 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Citeşte şi PANDEMIE CORONAVIRUS. Italienii din Napoli cerşesc mâncare de la balcoane