Arhiepiscopul Tomisului ia apărarare preoţilor care au maşini de lux: „Să purtaţi întâi grija dumneavoastră, că nu cred că vă afectează personal. Şi eu meg cu astfel de maşini”

Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS) Teodosie ia apărarare preoţilor care au maşini de lux. Arhiepiscopul Tomisului recunoaşte că şi el merge cu astfel de autoturisme scumpe, însă spune că nu sunt ale lui.

17 dec. 2021, 23:49
Arhiepiscopul Tomisului ia apărarare preoţilor care au maşini de lux: „Să purtaţi întâi grija dumneavoastră, că nu cred că vă afectează personal. Şi eu meg cu astfel de maşini”
Arhiepiscopul Tomisului ia apărarare preoţilor care au maşini de lux

Arhiepiscopul Tomisului ia apărarare preoţilor care au maşini de lux. Cu toate acestea, ÎPS Teodosie atrage atenţia că luxul nu este o virtute, ci de multe ori este un păcat.

Arhiepiscopul Tomisului ia apărarare preoţilor care au maşini de lux

Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS) Teodosie spune că sunt preoţi care lucrează şi în alte domenii, astfel că aceştia îşi permit să conducă autoturisme de lux şi recunoaşte că se numără printre feţele bisericeşti care merg cu astfel de maşini scumpe.

Citeşte şi ÎPS Teodosie, mesaj pentru cei care nu cred în coronavirus: „Boala nu este o ficţiune, este o realitate”. Ce spune Arhiepiscopul Tomisului despre restricţiile impuse de Sărbători

“Sunt unii care lucrează şi în afara preoţiei şi unora li se pune această dorinţă, destul de deşartă, să aibă maşină mai de lux, mai scumpă. Şi eu merg cu maşini din astea, dar nu sunt ale mele. Se oferă, că eu nu am maşină. (…) Nu trebuie să rămâneţi numai cu grija lor, să purtaţi întâi grija dumneavoastră, că nu cred că vă afectează personal dacă unii preoţi au maşini scumpe”, a declarat ÎPS Teodosie la Radio Dobrogea.

Cu toate acestea, Înalt Prea Sfinţitul consideră că preoţii trebuie să fie atenţi şi să nu exceleze în lux, pentru că acesta nu este deloc o virtute.

“E bine ca preoţii să fie atenţi să nu exceleze în lux pentru că luxul nu este o virtute. Luxul de multe ori este un păcat şi atunci să nu punem paravan unele slăbiciuni ale preoţilor şi îmi cer scuze în numele lor pentru că important este să…şi le mai atrag atenţia şi eu, pentru că trebuie să fim şi noi pe măsura poporului sărac şi să susţinem săracii poporului şi prin exemplul personal”, a mai declarat Teodosie.

Referitor la preoţii care practică sporturi de contact, Înalt Prea Sfinţitul spune că mai bine ar face 100 de mătănii.

“Nu fac parte din ţinuta unui teolog astfel de sporturi, cu box, cu tehnici de autoapărare. Sunt paralele cu ţinuta unui teolog. Când aud că unii aleargă să slăbească, de ce nu fac 100 de mătănii? Şi le recomand multora sportul acesta care foloseşte şi trupului, dar şi sufletului”, a mai precizat Teodosie.

Citeşte şi ÎPS Teodosie sfidează autorităţile. „Cum era moda să ne împărtăşim cu mai multe linguriţe! Doamne fereşte! Este mare păcat!”