ÎPS Teodosie sfidează autorităţile. „Cum era moda să ne împărtăşim cu mai multe linguriţe! Doamne fereşte! Este mare păcat!”

Arhiepiscopul Tomisului contestă din nou măsurile prin care autorităţile vor să limiteze răspândirea COVID-19. ÎPS Teodosie crede că "nimeni nu se contaminează" dacă se se împărtăşesc o sută de mii de oameni cu aceeaşi linguriţă, folosită chiar şi de un bolnav.

21 nov. 2021, 15:07
ÎPS Teodosie sfidează autorităţile. „Cum era moda să ne împărtăşim cu mai multe linguriţe! Doamne fereşte! Este mare păcat!”

ÎPS Teodosie a spus că dacă „prinde” vreun preot că foloseşte mai multe linguriţe pentru împărtăşanie, îi va interzice să slujească, pe motiv că acest gest este „semn de necredinţă”.

„Hristos este prezent în sfânta împărtăşanie cu sufletul, cu trupul şi cu Dumnezeirea şi acolo este locul cel mai sfânt, în sfântul altar. Iar sfântul potir, unde se pune trupul lui Hristos şi sângele lui Hristos este locul de sfinţenie maximă. Cât de sfânt e cerul, care e locuinţa lui Dumnezeu, atât de sfânt este potirul care îl poartă pe Dumnezeu cu trupul, cu sângele, cu sufletul şi cu dumnezeirea Sa.

De aceea, acolo nu este decât curăţie şi sfinţenie. De aceea, din sfânta împărtăşanie nimeni nu se îmbolnăveşte. Şi dacă se împărtăşesc o mie şi 10.000 şi 100.000 cu aceeaşi linguriţă.

Cum era moda să ne împărtăşim cu mai multe linguriţe! Doamne fereşte! Este mare păcat! Eu, un preot, dacă-l prind, nu-l mai las să slujească, pentru că e semn de necredinţă”, a spus, duminică, Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, la finalul liturghiei pe care a oficiat-o la mănăstirea Colilia, din comuna constănţeană Cogealac, potrivit News.ro.

Citeşte şi: ÎPS Teodosie reacţionează după anunţul potrivit căruia certificatul verde ar putea deveni obligatoriu în Biserică: „Este o exagerare. Biserica are autonomie”

ÎPS Teodosie invocă un cercetător NASA care a căutat microbi în potir. „Nu a găsit nimic. În altar, foarte puţini. În biserică, ceva mai mulţi”

Arhepiscopul Tomisului a amintit şi despre un „strălucit om de ştiinţă” de la NASA care „nu prea era el credincios convins” şi care a folosit „aparatura cea mai rafinată” pentru a căuta microbi în potir, fără să găsească vreunul.

„Nu a găsit nimic. În altar, foarte puţini. În biserică, ceva mai mulţi. Dar afară, mulţime de microbi. Şi văzând această minune a zis: ”De ce să mai stau acolo, să spun poveşti la oameni, când adevărul este în biserică, în sfânta împărtăşanie?” Şi s-a făcut călugăr în Sfântul Munte. Şi mulţi oameni de ştiinţă au îmbrăţişat, văzând că ştiinţa e neputincioasă.

Este bună ştiinţa, că e de la Dumnezeu. Prin ştiinţă, noi ne îmbrăcăm, ştim să facem haine, prin ştiinţă facem şi medicamente, dar mai mare medicament şi mai de folos ca sfânta împărtăşanie nu este niciunul. Şi eu am fost întrebat: Nu vă temeţi că veţi îmbolnăvi? Nu mă tem, pentru că slujesc zilnic şi cât voi trăi, aşa voi face! Că e boală, că nu-i boală, mai mare bucurie, ca ierarh, ca să slujesc, nu este alta!”, a mai spus IPS Teodosie, conform sursei citate.

La liturghia oficiată duminică la mănăstirea Colilia au participat zeci de oameni. Potrivit imaginilor, credincioşii nu au respectat măsurile de distanţare fizică şi nici nu au purtat toţi mască sanitară de protecţie.

Citeşte şi: ÎPS Teodosie revine cu o reacție controversată: „Dacă e cineva afectat de COVID şi face vaccinul, îi este fatal“