Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, loveşte din nou: O femeie căsătorită nu trebuie să umble cu capul descoperit. Aceasta poate folosi o bască!

Bărbaţii adevăraţi trebuie să poarte barbă, femeile cu verighetă nu au voie să iasă nici la plajă fără ceva pe cap, iar fumătorii îşi iau adio de la împărtăşanie.
Filip Stan
10 iul. 2024, 18:12
Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, loveşte din nou: O femeie căsătorită nu trebuie să umble cu capul descoperit. Aceasta poate folosi o bască!

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a afirmat că o femeie căsătorită nu trebuie să umble cu capul descoperit şi a precizat că aceasta poate folosi o pălărie sau o bască.

Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat de o femeie căsătorită, miercuri, la emisiunea de la Radio Dobrogea, cum să procedeze în cazul în care doreşte să poarte o eşarfă pe cap la un eveniment, iar familiei îi este ruşine cu ea dacă face acest lucru.

”Sigur că trebuie să porţi ceva pe cap. O femeie căsătorită nu trebuie să umble cu capul descoperit. Cum să îi fie ruşine? Chiar dacă pune o pălărie, o bască, dar nu e cu capul descoperit. Dacă sunt atâtea mofturi la cineva, acoperiţi-vă cu ceva capul”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului.

Un nou derapaj al lui IPS Teodosie. Sfaturi pentru o femeie care spune că e abuzată psihologic de către soţ: Dumneata, care ai primit taina cununiei, trebuie să-ţi duci crucea. Soluţia este să nu vă despărţiţi

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, dă din nou sfaturi care vor înfuria multă lume. Întrebat, într-o emisiune la un post de radio, de către o femeie, cum se poate vindeca într-o relaţie cu un soţ abuziv, arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, i-a răspuns acesteia că trebuie să îşi „ducă crucea”, fiindcă a primit „taina cununiei”.

Citește și: Ce spune ÎPS Teodosie despre patima statului pe telefon și despre cum gestionăm atacurile de panică

”După mulţi ani de căsătorie s-a întărit convingerea că cel de lângă mine nu are empatie, aş putea spune că am fost abuzată psihologic. Din cauza lipsei de empatie, în momentele de bucurie, el mi-a adus supărare imediată, iar în momentele în care aveam nevoie de sprijinul lui moral, nu m-a susţinut. Există vindecare? Care este soluţia?”, au fost întrebările adresate de o femeie arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, la postul de radio care acesta răspunde, cu regularitate, întrebărilor enoriaşilor.

Citește și: ÎPS Teodosie vrea bărbaţi hipsteri: „Bărbatul trebuie să aibă barbă. Bărbaţii fără barbă sunt ciuntiţi”

IPS Teodosie i-a recomandat femeii aflate în această situaţie să „îşi ducă crucea”.

”Poate exista şi vindecare, dar dumneata, care ai primit taina cununiei, trebuie să-ţi duci crucea, să te rogi să suplinească Dumnezeu această lipsă de empatie, pentru că ai un legământ. Soluţia este să nu vă despărţiţi, vindecarea o dă Dumnezeu”, i-a răspuns Teodosie femeii.

Ce le recomandă Teodosie femeilor care nu vor să aibă relaţii cu soţii lor: Să faceţi şi voia soţului

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, le sfătuieşte pe femeile care nu simt nevoia să aibă „relaţii” cu soţii lor să „facă şi după voia soţului”, ca să nu „destrame” căsnicia. Argumentul adus de înaltul prelat este acela că s-au căsătorit, iar „căsătoria este o cruce”.

O credincioasă i-a scris ÎPS Teodosie, pentru a primi un răspuns la o problemă cu care se confruntă: „Sunt femeie şi sunt căsătorită de doi ani, niciodată nu simt nevoia de a avea relaţii cu soţul meu, iar pe el îl deranjează. Ce putem face pentru a menţine întreagă căsnicia?”.

Înaltul prelat i-a răspuns femeii, explicându-i că lucrurile, în căsnicie, nu trebuie făcute „şi după voia soţului”, ca să nu se destrame căsnicia.

„Ce să faceţi? Să fiţi şi după voia soţului, nu numai după voia dumneavoastră. V-aţi căsătorit, căsătoria este o cruce. De aceea, cununile pe care le-aţi primit pe cap sunt cununi de mucenici, să faceţi şi voia soţului ca să nu destrămaţi căsnicia”, i-a transmis Teodosie credincioasei care i-a scris.

Teodosie: În iad sunt multe feluri de pedepse. Nu toţi sunt chinuiţi la fel

Întrebat cum vor fi pedepsiţi cei care Îl hulesc pe Dumnezeu, Teodosie a explicat că în iad există trepte de chinuri”.

„În iad sunt multe feluri de pedepse. Nu toţi sunt chinuiţii la fel. Sunt chinuiţi mai aproape de porţile iadului şi în adâncul iadului, de la porţile iadului până în adâncul iadului sunt trepte de chinuri”, a răspuns înalta faţă bisericească.

De asemenea, întrebat dacă un om poate trăi în întunericul păcatului fără să simtă acest lucru, Teodosie a răspuns: „Da, dacă îşi adoarme conştiinţa şi face din păcat, plăcere, o obişnuinţă, i se pare totul firesc”.

ÎPS Teodosie vrea bărbaţi hipsteri: „Bărbatul trebuie să aibă barbă. Bărbaţii fără barbă sunt ciuntiţi”

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a fost întrebat marţi seara, la Radio Dobrogea, de ce poartă barbă slujitorii Bisericii Ortodoxe. “Aşa este firesc. Barba este lăsată pentru bărbaţi. Sunt şi excepţii, oameni spâni cărora nu le creşte barba şi sunt trişti unii dintre ei care ar vrea să aibă. Bărbatul trebuie să aibă barbă. Bărbaţii fără barbă sunt ciuntiţi. Orice bărbat ar trebui să poarte barbă, cu atât mai mult slujitorii Bisericii Ortodoxe. Ei trebuie să aibă chipul lui Hristos, care a purtat barbă. Au purtat şi apostolii şi toţi părinţii Bisericii noastre. Barba este un element natural, care ţine de bărbăţie şi cu atât mai mult slujitorii trebuie să poarte această podoabă lăsată de Dumnezeu”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului.

Arhiepiscopul Tomisului, întrebat dacă este normal ca un preot să împărtăşească persoanele care trăiesc în concubinaj sau care fumează: Doamne-fereşte! / Nu am auzit aşa ceva / Ce spune despre femeile care divorţează

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a afirmat, joi seară, că nu este normal ca un preot să împărtăţească persoanele care fumează sau care trăiesc în concubinaj. ”Doamne fereşte”, a fost reacţia prelatului. De asemenea, IPS Teodosie afirmă că bărbatul care se căsătoreşte cu o femeie divorţată comite adulter.

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a fost întrebat, joi seară, într-o emisiune la Radio Dobrogea, dacă este normal ca un preot să-i împărtăşească pe cei care trăiesc în concubinaj sau care fumează.

Ascultătorul care a pus întrebarea a precizat că preotul la care se referă şi-a motivat această decizie prin faptul că împărtăşania este pentru păcătoşi şi astfel îi poate schimba.

ÎPS Teodosie a călcat pe coadă Sfântul Sinod! Patriarhia Română: ”Ar putea fi pedepsit pentru răzvrătire, indisciplină și presiunea publică”

“Doamne-fereşte! Sper să nu fie de la noi. Nu am auzit aşa ceva, dar e bine să atenţionăm, să vedem cui aparţine pentru că este o practică neortodoxă aceasta. E ceva ca la protestanţi unde împărtăşania este simbol şi nu realitate”, a afirmat Înalt Prea Sfinţitul Teodosie.

El a mai fost întrebat de către un alt ascultător dacă este un păcat să te cununi doar în biserică şi să nu faci cununia civilă. “Nu este păcat, dar este o lege. Trebuie să respectăm legea. Dacă s-ar abroga această lege, ar fi totul în regulă. În istoria bisericii noastră, până când nu au ieşit legile acestea mai apropiate de noi era ca şi în Grecia, putea să dea certificat de cununie şi preotul care a cununat şi ar fi totul în regulă. Să ne gândim poate se face vreun referendum, ca pentru familie. Este o lege care ne cere această prevedere să fie împlinită”, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a mai fost întrebat dacă este un păcat pentru un necăsătorit să se căsătorească cu o femeie care este divorţată.

“Dacă este divorţată, tot preotul trebuie să lămurească. A vrut ea să divorţeze? Dacă a vrut ea să divorţeze, cel necăsătorit, dacă se căsătoreşte cu ea, săvârşeşte adulter, cum spune Mântuitorul”, a transmis Arhiepiscopul Tomisului.

Arhiepiscopia Tomisului, după ce ÎPS Teodosie a afirmat că un bărbat necăsătorit comite adulter dacă se căsătoreşte cu o femeie divorţată: A răspuns în acord cu învăţătura creştin-ortodoxă. Preotul să lămurească în condiţii a avut loc divorţul

Arhiepiscopia Tomisului a afirmat, recent, că declaraţia Înalt Prea Sfinţitului Teodosie conform căreia un bărbat necăsătorit comite adulter dacă se căsătoreşte cu o femeie care a vrut să divorţeze este una în acord cu învăţătura creştin-ortodoxă şi a precizat că, potrivit Statului Bisericii Ortodoxe Române, preotul trebuie să lămurească în ce condiţii a avut loc divorţul, astfel încât bărbatul ortodox necăsătorit să nu se facă părtaş la un păcat grav.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului au transmis luni, un punct de vedere în legătură cu un răspuns dat de ÎPS Teodosie unui ascultător al Radio Dobrogea, în data de 7 februarie, care întrebase dacă este un păcat pentru un necăsătorit să se căsătorească cu o femeie care este divorţată.

“Potrivit învăţăturii Mântuitorului nostru Iisus Hristos divorţul nu poate fi transformat într-o bagatelă şi totodată nu poate fi invocat de către unul dintre soţi decât atunci când celălalt soţ comite păcatul adulterului: «S-a zis iarăşi: Cine va lăsa pe femeia sa, să-i dea carte de despărţire. Eu însă vă spun vouă: Că oricine va lăsa pe femeia sa, în afară de pricină de desfrânare, o face să săvârşească adulter, şi cine va lua pe cea lăsată săvârşeşte adulter» (Matei 5, 31-32). În cazul indicat de către ascultătorul Radio Dobrogea, respectiv al posibilităţii căsătoriei dintre un bărbat necăsătorit şi o femeie divorţată, Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie a răspuns în acord cu învăţătura creştin-ortodoxă, aplicabilă propriilor credincioşi (Cf. Statut BOR art. 8, alin. 3), că preotul trebuie să lămurească în ce condiţii a avut loc divorţul, astfel încât bărbatul ortodox necăsătorit să nu se facă părtaş la un păcat grav”,  au transmis reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului.

ÎPS Teodosie aruncă bomba despre femeile divorțate! ”Dacă a vrut ea, cel necăsătorit, dacă se căsătorește cu ea, săvârşeşte adulter”

Ei acuză presă care a preluată aceste declaraţii de abordări tendenţioase şi generalizate.  “Bineînţeles, dovedind o îngrijorătoare lipsă de cultură religioasă, publicaţiile şi posturile media care au difuzat ideea falsă că Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie ar interzice orice căsătorie dintre un bărbat necăsătorit şi o femeie divorţată nu au mai avut răbdarea profesională de a verifica dacă afirmaţiile ierarhului, efectuate pe o speţă concretă, sunt acoperite de învăţătura propriului cult. Regretăm aceste abordări tendenţioase şi generalizante, care indică, în aprecierea noastră, un comportament neprofesionist prin lipsa de interes faţă de documentarea unui articol sau a unei ştiri”, a menţionat sursa citată.

Arhiepiscopia Tomisului consideră că ÎPS Teodosie  s-a exprimat în cadrul unor drepturi şi libertăţi fundamentale garantate de legislaţia internaţională şi naţională.

“Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie s-a exprimat în cadrul unor drepturi şi libertăţi fundamentale garantate de legislaţia internaţională şi naţională. Compătimim pe cei ce, în numele unor percepţii eronate despre religie, se străduiesc să submineze tocmai garanţiile lumii libere şi democratice. Tocmai acestor bezbojnici „gardieni” ai democraţiei le amintim: «Orice persoană are dreptul la libertatea de gândire, de conştiinţă şi de religie. Acest drept implică libertatea de a-şi schimba religia sau convingerea, precum şi libertatea de a-şi manifesta religia sau convingerea individual sau colectiv, în public sau în particular, prin intermediul cultului, învăţământului, practicilor şi îndeplinirii riturilor» (Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene art.10, alin. 1)”, au mai afirmat reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului.

Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a fost întrebat la Radio Dobrogea dacă este un păcat pentru un necăsătorit să se căsătorească cu o femeie care este divorţată.

“Dacă este divorţată, tot preotul trebuie să lămurească. A vrut ea să divorţeze? Dacă a vrut ea să divorţeze, cel necăsătorit, dacă se căsătoreşte cu ea, săvârşeşte adulter, cum spune Mântuitorul”, a transmis Arhiepiscopul Tomisului.

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Au interdicție. A intra intrat în vigoare de pe 18 iulie 2024
Playtech.ro
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Gropile săpate în nisipul de pe plaje se pot dovedi mortale. Cazul care a șocat opinia publică din SUA
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Drum de mare viteză în România. Traseul pornește din București
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar fi plătit suspectul pentru serviciile ei
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
Suspendare permis auto, 30 de zile. Este ilegal în sensul giratoriu, chiar dacă ești singur pe șosea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Principalii republicani cer demisia lui Joe Biden după retragerea sa din cursa pentru realegere
MediaFlux
Se MODIFICĂ VÂRSTA de PENSIONARE! Simona Bucura Oprescu a anunțat EXACT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'