ÎPS Teodosie aruncă bomba despre femeile divorțate! ”Dacă a vrut ea, cel necăsătorit, dacă se căsătorește cu ea, săvârşeşte adulter”

Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a făcut joi o serie de declarații care cu siguranță îi va deranja pe unii români. Prelatul a afirmat că nu este normal ca un preot să împărtăţească persoanele care fumează sau care trăiesc în concubinaj.

09 feb. 2024, 08:39
ÎPS Teodosie aruncă bomba despre femeile divorțate! ”Dacă a vrut ea, cel necăsătorit, dacă se căsătorește cu ea, săvârşeşte adulter”
ÎPS Teodosie aruncă bomba despre femeile divorțate!

ÎPS Teodosie aruncă bomba despre femeile divorțate! Mai mult, ÎPS Teodosie a subliniat că bărbatul care se căsătoreşte cu o femeie divorţată comite adulter.

Citește și IPS Teodosie, declarații controversate despre concubinaj, fericire și femeia lăuză: „Feriţi-vă de aşa ceva! E un păcat mare”

ÎPS Teodosie aruncă bomba despre femeile divorțate!

Arhiepiscopul Tomisului a fost invitat joi într-o emisiune la Radio Dobrogea, unde a fost întrebat dacă este normal ca un preot să-i împărtăşească pe cei care trăiesc în concubinaj sau care fumează.

Ascultătorul care a pus întrebarea a ținut să precizeze că știe un preot care împărtășește astfel de persoane pe motiv că împărtăşania este pentru păcătoşi şi astfel îi poate schimba.

„Doamne-fereşte! Sper să nu fie de la noi. Nu am auzit aşa ceva, dar e bine să atenţionăm, să vedem cui aparţine pentru că este o practică neortodoxă aceasta. E ceva ca la protestanţi unde împărtăşania este simbol şi nu realitate”, a declarat Înalt Prea Sfinţitul Teodosie.

Un alt ascultător l-a întrebat pe înaltul prelat dacă este un păcat să te cununi doar în biserică şi să nu faci cununia civilă.

„Nu este păcat, dar este o lege. Trebuie să respectăm legea. Dacă s-ar abroga această lege, ar fi totul în regulă. În istoria bisericii noastră, până când nu au ieşit legile acestea mai apropiate de noi era ca şi în Grecia, putea să dea certificat de cununie şi preotul care a cununat şi ar fi totul în regulă. Să ne gândim poate se face vreun referendum, ca pentru familie. Este o lege care ne cere această prevedere să fie împlinită”, a mai spus Arhiepiscopul Tomisului.

De asemenea, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a mai fost întrebat dacă este un păcat pentru ca un bărbat necăsătorit să se cunune cu o femeie care este divorţată.

„Dacă este divorţată, tot preotul trebuie să lămurească. A vrut ea să divorţeze? Dacă a vrut ea să divorţeze, cel necăsătorit, dacă se căsătoreşte cu ea, săvârşeşte adulter, cum spune Mântuitorul”, a conchis Arhiepiscopul Tomisului.

Citește și BOR îşi face un „DNA” pentru corupţia din Biserică. Ce spune Vasile Bănescu despre anchetarea lui ÎPS Teodosie