Ariton se opune excluderilor din partid, despre care spune că ar fi „lovituri mortale” pentru PDL

Liderul PDL Sibiu, Ion Ariton, spune că "excluderile pentru presupuse delicte de opinie" sunt "o practică nepotrivită, cu efecte mortale pentru PDL" şi că în locul analizelor şi dezbaterilor interne "se doreşte eliminarea "recalcitranţilor", transmite Mediafax.

RomaniaTV.net
31 mai 2013, 15:38
Ariton se opune excluderilor din partid, despre care spune că ar fi „lovituri mortale” pentru PDL

Liderul PDL Sibiu, senatorul Ion Ariton, a transmis, vineri, un comunicat de presă intitulat „Excluderile, lovituri mortale în PDL”, în care îşi exprimă nemulţumirea faţă de intenţia conducerii partidului de a exclude „membri marcanţi pentru presupuse delicte de opinie”.

El afirmă că ceea ce se întâmplă în PDL în aceste zile, dar şi în interiorul altor partide, este doar „un episod din serialul eliminării din «joc»” „a celor care au opinii diferite de cele ale conducătorilor”.

Potrivit acestuia, în ceea ce priveşte PDL este „complet nepotrivită, pentru actuala situaţie în care se află partidul, eliminarea membrilor marcanţi pentru opinii divergente cu actuala conducere a partidului”.

„În locul analizelor şi dezbaterilor interne se doreşte eliminarea «recalcitranţilor», susţine liderul PDL Sibiu.

El îşi exprimă speranţa că sfârşitul de săptămână va fi „un bun sfetnic pentru toţi cei implicaţi în actualul proces de disoluţie a PDL, început anul trecut”.

„Bine ar fi dacă actuala conducere a PDL va renunţa la practica excluderilor pentru presupuse delicte de opinie. O practică cu efecte mortale, pentru orice organizaţie, şi cu atât mai nefericită cu cât este vorba de partidul care a salvat România de efecte dezastruoase, în perioada de vârf (2010-2011) a crizei financiar-economice globale”, spune Ariton.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, că în şedinţa de luni a BPN vor fi discutate cazurile unor membri ai partidului care au criticat formaţiunea, spunând că nu există o „listă de excluderi” şi că nu îşi doreşte să plece nimeni din PDL, însă este „deranjat de denigrări”.

„Nu avem listă de excluderi. Pot să îi înţeleg pe unii colegi că sunt supăraţi, dar PDL este în plin proces de reconstrucţie, e mult de lucru pentru reconstrucţie în teritoriu şi a mesajului. Observ colegi din partid care, în loc să se lupte cu USL, permanent atacă partidul folosind aceeaşi retorică ca şi USL. Alţi colegi văd rău că PDL îl atacă pe preşedinte, dar noi nu l-am atacat, doar am avut viziuni diferite despre comasarea terenurilor. Nu mă deranjează nimeni care are critici la adresa partidului, dar denigrările ne deranjează. Luni, la BPN, discuţii despre activitatea unor colegi este clar că o să avem, dar nu avem ţintă excluderile, dar nu ştiu cum se vor finaliza discuţiile şi unde se va ajunge, pentru că suntem un partid democratic care trebuie să discutăm în interior. (…) Eu nu doresc să plece nimeni din PDL. Este mult de lucru şi mă aştept ca toată lumea să participe la acest efort”, a spus Blaga.

Vicepreşedintele PDL Alin Popoviciu declara, marţi, că va propune în şedinţa de luni a BPN excluderea lui Cristian Preda, Teodor Baconschi, Theodor Paleologu şi Daniel Funeriu, pe motiv că nu vede de ce trebuie ţinuţi în partid oameni care atacă în fiecare zi PDL. Între timp, Daniel Funeriu a demisionat din PDL.

Purtătorul de cuvânt al PDL, Adriana Săftoiu, a apreciat că ar fi „absurd” ca Theodor Paleologu să fie exclus din partid, dar, în ceea ce îi priveşte pe Teodor Baconschi şi pe Cristian Preda, ea spune că aceştia nu critică, ci denigrează partidul, fiind mult mai „fioroşi” cu PDL decât cu USL.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, spunea, joi, că există „colegi din partid” care atacă PDL folosind „aceeaşi retorică la fel ca USL”, adăugând că aceste cazuri vor fi discutate în structurile formaţiunii, însă nu a dorit să spună numele celor care vor fi în discuţie sau posibilele sancţiuni.