Arma deținută de Ucraina care îi sperie pe soldații ruși. Nici măcar Vladimir Putin nu vrea să audă de ea!

O înregistrare video publicată recent pe rețelele de socializare arată că Ucraina deține o armă de care îi sperie pe ruși. Imaginile care s-au viralizat instant.

01 iun. 2022, 15:19
Arma deținută de Ucraina care îi sperie pe soldații ruși. Nici măcar Vladimir Putin nu vrea să audă de ea!

Imaginile amintite mai sus arată cum forțele armate ucrainene s-au apărat de invadatorii ruși folosind această teribilă armă în lupta de apărare pe care o duc împotriva armatei ruse.

Totul a fost postat pe rețelele de socializare. Arma deținută de Ucraina care îi sperie pe soldații ruși

În materialul video se observă cum mai mulţi soldaţi în uniforme ruseşti urcă într-un camion. Arma a eliberat un mic exploziv, ce a căzut pe autovehiculul parcat.

Citește și: Scenariu sumbru pentru Vladimir Putin: când ar putea capitula armata Rusiei în Ucraina

Apoi, șoferul camionului începe să meargă cu spatele. Atunci când mașina începe să se miște, exploizibilul cade direct prin trapa deschisă şi se detonează. Parbrizul explodează, iar interiorul a fost cuprins de fum. Soldaţii aflați în interior au fost răniți.

Această armă, adică drona, este utilizată în război cu ajutorul unor operatori de cele mai multe ori aflați la mii de kilometri distanță.

La ce au folosit ucrainenii dronele în războiul cu Rusia

Armata ucraineană folosește dronele nu doar pentru lovituri militare, ci și ca să culeagă informații de pe linia de front. Concret, ucrainenii au folosit dronele ca să documenteze distrugerea pe care artileria rusă a provocat-o în oraşe precum Mariupol.

Mai mult decât atât, armata din Ucraina a documentat în imagini ceea ce se crede a fi execuția civililor. Este posibil, totuși, ca o dronă să fi fost folosită pentru distragerea atenției navei amiral a Flotei Ruse la Marea Neagră, Moskva, în timp ce două rachete au lovit-o pentru a o scufunda.

„Ceea ce vedem acum este o proliferare de imagini şi videoclipuri difuzate de Ucraina şi aliaţii săi, care sunt menite să înfăţişeze puterea şi precizia. Ceea ce poate dezvălui supravegherea video este că o ţintă a fost lovită sau nu. Ceea ce nu poate dezvălui niciodată este legitimitatea acelei ţinte”, a spus John Kaag, profesor de filozofie şi coautor al unei cărţi despre războiul cu drone, citat de impact.ro.

Citește și: Război în Ucraina, rachetele au lovit în plin: Un rezervor cu substanţe chimice a fost aruncat în aer

În ziua a 98-a a invaziei ruse în Ucraina, forțele ruse își extind controlul în estul țării, în timp ce comunitatea internațională (cu excepția prietenilor tradiționali ai Rusiei) fac eforturi de a sprijini material țara invadată cu brutalitate și de a-i sancționa pe agresori.