Armata americană, atac aerian inopinat. Liderul al-Shabaab a fost ucis pe loc

Armata americană a ucis un lider al grupării militante islamiste al-Shabaab într-un atac aerian în Somalia.

03 oct. 2022, 21:21
Armata americană, atac aerian inopinat. Liderul al-Shabaab a fost ucis pe loc

Armata americană a anunţat că a ucis un lider al grupării militante islamiste al-Shabaab într-un atac aerian în Somalia în weekend, în timp ce insurgenţii au revendicat responsabilitatea pentru un nou atac, relatează Reuters.

Guvernul somalez a anunţat că liderul este unul dintre co-fondatorii grupării militante al-Shabaab, care are legături cu al-Qaeda, care a ucis zeci de mii de oameni în atentate cu bombă din 2006.

Reacţia Kremlinului după îndemnul lui Kadîrov ca Rusia să folosească arme nucleare de mică putere în Ucraina: „În momente dificile, emoţiile trebuie excluse”

Liderul ucis este Abdullahi Nadirm procurorul şef al  al-Shabaab cel care ar urma să înlocuiască pe liderul Ahmed Diriye, care e bolnav. Nu a existat niciun comentariu imediat cu privire la atac din partea al-Shabaab.

”Moartea lui Nadir este un ghimpe scos din naţiunea somaleză”, a precizat Ministerul de Informaţii al Somaliei. ”Guvernul este recunoscător poporului somalez şi prietenilor internaţionali a căror cooperare a facilitat uciderea acestui lider care a fost un duşman al naţiunii somaleze”, se mai arată în comunicat.

Ucraina oferă SUA vizibilitate în timp real asupra ţintelor ruseşti vizate, într-un efort de a-i convinge pe americani să le ofere rachete cu rază lungă de acţiune
Comandamentul Statelor Unite în Africa a anunţat că a efectuat atacul aerian, sâmbătă, lângă Jilib, la aproximativ 370 km sud-vest de capitala Mogadishu.