Reacţia Kremlinului după îndemnul lui Kadîrov ca Rusia să folosească arme nucleare de mică putere în Ucraina: „În momente dificile, emoţiile trebuie excluse”

Liderul republicii ruse Cecenia, Ramzan Kadîrov, a afirmat sâmbătă că Moscova ar trebui să ia în considerare utilizarea de 'arme nucleare de mică putere' în Ucraina, după retragerea ruşilor din oraşul strategic Liman.

03 oct. 2022, 20:43
Reacţia Kremlinului după îndemnul lui Kadîrov ca Rusia să folosească arme nucleare de mică putere în Ucraina: „În momente dificile, emoţiile trebuie excluse”

„După părerea mea, ar trebui luate măsuri mai drastice, până la declararea legii marţiale în zonele de frontieră şi utilizarea de arme nucleare de mică putere”, a scris Kadîrov într-o postare pe Telegram.

„Trebuie desfăşurată ”operaţiunea militară specială” în sensul deplin al termenului, nu să ne distrăm jucându-ne”, a adăugat liderul cecen, care a fost prezent vineri la Moscova pentru oficializarea anexării unor teritorii ucrainene la Rusia.

„Nu este necesar să ne luăm deciziile ţinând cont de ”comunitatea occidentalo-americană”, care a acţionat mult împotriva noastră”, a mai scris Kadîrov.

Într-un mesaj virulent, el a regretat că general-colonelul responsabil de operaţiunile din jurul Limanului, Aleksandr Lapin, „nu le-a furnizat comunicaţiile, interacţiunea şi aprovizionarea cu muniţii necesare” soldaţilor implicaţi în apărarea acestui oraş, de unde ruşii s-au retras sâmbătă în beneficiul ucrainenilor.

Citeşte şi: Ucraina oferă SUA vizibilitate în timp real asupra ţintelor ruseşti vizate, într-un efort de a-i convinge pe americani să le ofere rachete cu rază lungă de acţiune

Liderul cecen, care conduce cu o mână de fier republica din Caucaz, a pus la îndoială lanţul de comandă. „Nepotismul în armată nu va conduce la nimic bun. Nu există loc pentru nepotism în armată, mai ales în momentele dificile”, a insistat el.

Răspunsul Moscovei a venit din partea purtătorului de cuvânt Dmitri Peskov, care l-a temperat pe Kadîrov, dar a lăudat contribuţia acestuia şi a cecenilor în războiul din Ucraina.

„În momente dificile, emoţiile trebuie să fie excluse”, a răspuns luni presei un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, întrebat despre aceste declaraţii, potrivit News.ro.

„Noi preferăm să facem evaluări  măsurate şi obiective”, a subliniat el.

Citeşte şi: Un deputat rus, fost general, despre imaginile cu soldaţi beţi la recrutare: „Niciodată nu am văzut oameni treji acolo. Aşa a fost mereu în ţara noastră” VIDEO