Armata, atenţionare inedită pentru jucătorii de Pokemon Go: Se vor executa trageri!

Reprezentanţii armatei au găsit un mod inedit de a promova exerciţiile militare din poligonul Cincu. Aceştia au lansat un mesaj de atenţionare pentru fanii jocului Pokemon Go.

04 aug. 2016, 06:32
Armata, atenţionare inedită pentru jucătorii de Pokemon Go: Se vor executa trageri!

„Pentru evitarea situațiilor neplăcute ce pot apărea în căutarea de Pokemoni, vă atenționăm că, astăzi, începând cu ora 9:30, se vor executa trageri de luptă în poligonul de la Cincu, județul Brașov. Vă dorim o zi productivă”, au scris reprezentanţii Armatei Române pe pagina de Facebook.

Citeşte şi:  Klaus Iohannis participă la exerciţiul militar multinaţional „Saber Guardian-16”, în Poligonul Cincu

Seria activităților din programul zilei de joi va debuta cu un exercițiu de traversare a râului Olt, în dreptul localității brașovene Voila.

SABER GUARDIAN-16, planificat de Statul Major al Forţelor Terestre şi condus de un comandament constituit din militari aparţinând Diviziei Multinaţionale de Sud-Est, Diviziei 4 Infanterie „Gemina” şi Unităţii de Integrare a Forţelor NATO, se va desfăşura în patru etape – exerciţii de comandament, de instruire prin simulare asistată de calculator, de antrenament cu trupe în teren şi exerciţii tactice cu trageri de luptă cu toate categoriile de armament.

Peste 900 de militari din Forţele Terestre Române aparţinând Brigăzii 18 Infanterie „Banat”, Regimentului 69 Artilerie Mixtă „Silvania”, Batalionului 317 Cercetare „Vlădeasa”, împreună cu 1.700 de militari americani dotaţi cu tancuri M1A2 Abrams şi maşini de luptă blindate Bradley şi cu 47 de militari canadieni cu maşini de luptă ale infanteriei vor executa exerciţii tactice cu trageri de luptă, iar militarii din celelalte ţări vor participa la exerciţiile de comandament şi de instruire prin simulare asistată de calculator interconectate cu Centrul de Instruire de la Novo Selo, Bulgaria, şi cu Centrul de Instruire pentru Menţinerea Păcii şi Securitate de la Yavoriv, Ucraina.

SABER GUARDIAN-16 este un exerciţiu multinaţional, bazat pe un scenariu fictiv, având ca scop antrenarea militarilor pentru planificarea, executarea şi evaluarea acţiunilor militare într-un mediu întrunit, dezvoltând nivelul de interoperabilitate cu forţele statelor membre ale NATO, precum şi promovarea cooperării regionale cu ţările din zona Mării Negre, îndeplinind cerinţele de standardizare ale Alianţei.


loading...