Armata britanică trece pe online

Austeritatea loveşte şi în armata britanică, Marina Regală fiind nevoită să-şi antreneze recruţii, dar şi veteranii,  pe ... computer

RomaniaTV.net
06 dec. 2011, 14:08
Armata britanică trece pe online

Armata britanică are la ora actuală mai multe portavioane decât avioane, veteranii şi o parte din personalul armatei vor fi „desfăşuraţi” în faţa monitoarelor cu care au fost dotate unele baze militare, iar în fiecare an,  1.000 de recruţi şi veterani din  Marina Regală  vor face antrenamente pentru diferite operaţiuni militare nu pe apă, ci pe uscat, în încăperi special amenajate, dotate cu computere şi simulatoare de ultimă oră, dezvăluie Daily Mail.

Regatul insular a investit 108 milioane de lire sterline pentru a amenaja centre de simulare la mai multe baze militare, între care cele de la Fareham, Hampshire, Plymouth sau Devon. Şefii armatei nu văd totuşi vreun semn de austeritate în aceste „manevre” ci, din contră, schimbările înseamnă pentru ei mai degrabă „cea mai amplă schimbare radicală ” în Marină, în ultimii 40 de ani”.

Camerele de antrenament sunt astfel amenajate încât imită condiţiile din teren ăi cele de la bordul navelor. Marinarii vor fi pregătiţi pentru a lucra pe distrugătoare Tip 45 şi 42, precum şi pe fregate Tip 23, nave de asalt şi portavioane.