Armata israeliană distruge tunelurile Hezbollahului

Armata israeliană a început joi seară să distrugă tunelurile pe care Hezbollahul le-a săpat, după cum susţine, în scopuri militare sub frontiera cu Libanul, a anunţat un purtător de cuvânt, locotenent-colonelul Jonathan Conricus.

RomaniaTV.net
20 dec. 2018, 20:52
Armata israeliană distruge tunelurile Hezbollahului

De la lansarea unei vaste operaţiuni pe 4 decembrie, armata a făcut cunoscut că a localizat patru tuneluri subterane care pătrund în Israel pe sub frontiera cu Libanul.

„Exploziile din zona de vest a frontierei sunt provocate de acţiunea armatei pentru a distruge şi neutraliza tunelurile de atac ale Hezbollahului”, a afirmat armata într-un comunicat.

Locotenent-colonelul Jonathan Conricus a adresat un avertisment sever mişcării şiite libaneze Hezbollah, unul din marii duşmani ai Israelului, aflat în poziţie de forţă de cealaltă parte a frontierei.

„Avem la dispoziţie unităţi de infanterie, unităţi de blindate, aviaţia în ‘stand-by’, unităţi navale, toate sincronizate, având ordine clare şi pregătite pentru un larg evantai de scenarii”, a menţionat el.

Această desfăşurare serveşte de „pregătire şi mesaj adresat Hezbollahului pentru a sublinia că nu vom tolera nicio mişcare de apropiere sau tentativă de ingerinţă în eforturile noastre vizând distrugerea acestor tuneluri ofensive transfrontaliere”, a spus el.

Tunelurile ar urma să servească luptătorilor Hezbollah pentru a răpi sau asasina soldaţi şi civili israelieni şi a prelua controlul asupra unei porţiuni din teritoriul israelian în cazul ostilităţilor, potrivit Israelului.