Război în Ucraina: Rusia a aruncat în aer un pod strategic din Herson

Armata ucraineană a distrus două depozite de muniţii ruseşti în sudul Ucrainei, dar şi armata rusă a aruncat în aer o cale de acces vitală pentru Zelenski.

09 nov. 2022, 13:15
Război în Ucraina: Rusia a aruncat în aer un pod strategic din Herson

Război în Ucraina: Podul Dariivka peste râul Inhuleţ din zona temporar ocupată a regiunii sud-ucrainene Herson a fost aruncat în aer, transmite, miercuri, RIA-Melitopol.

Podul este situat pe malul drept al Niprului, lângă oraşul Herson, aflat sub controlul trupelor ruse. Potrivit RIA-Melitopol, cel mai probabil, podul a fost aruncat în aer de armata rusă. De asemenea, conturi locale de Telegram transmit că au fost aruncate în aer şi punctele de trecere peste canalul de lângă Snihurivka spre oraşul Herson.

Incendiu devastator: „Sunt nouă cadavre la interior. Opt dintre ele sunt ale unor copii” VIDEO

Pe de altă parte, comandamentul operaţional „Sud” al Ucrainei a raportat că armata ucraineană a ucis, de asemenea, 55 de soldaţi ruşi şi a distrus patru tancuri, un sistem de rachete antiaeriene Tor-М2, un obuzier autopropulsat Akatsiya, două mortiere şi nouă vehicule blindate pe 8 noiembrie.

SUA vor oferi asistenţă suplimentară de 25 de milioane de dolari

Agenţia americană pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) a anunţat pe 8 noiembrie că fondul este destinat să-i ajute pe ucraineni să supravieţuiască iernii aspre.

„Cu aceste noi fonduri, Statele Unite îşi vor extinde eforturile existente de planificare şi de răspuns pentru iernare, mărind asistenţa pentru aproape 75.000 dintre cele mai afectate gospodării, în principal în estul Ucrainei, unde invazia neprovocată a lui Putin a decimat infrastructura şi serviciile esenţiale”, se arată în comunicat.

Lukaşenko permite Rusiei să atace Ucraina de pe teritoriul Belarusului, dar susţine că nu va trimite trupe în război

Rezumatul zilei 258 de război

  • Administraţia de la Kiev a semnalat, marţi, că ar accepta reluarea negocierilor cu Rusia dacă ar avea ca obiectiv restabilirea suveranităţii ucrainene asupra întregului teritoriu.
  • Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut marţi Statelor Unite să rămână unite, în timp ce există întrebări asupra sprijinului american pentru ţara sa în urma alegerilor la mijlocul mandatului pentru a determina controlul asupra Congresului SUA
  • Rusia nu pune condiţii pentru reluarea negocierilor cu Ucraina, este nevoie doar de bunăvoinţa Kievului, a declarat Andrei Rudenko, ministrul adjunct de externe al Federaţiei Ruse
  • Rusia şi Statele Unite nu poartă negocieri cu privire la Ucraina, a spus viceministrul rus de externe, Andrei Rudenko, ca răspuns la o întrebare a TASS. „Nu, nu avem discuţii”
  • Preşedintele rus Vladimir Putin ar putea „participa probabil prin canale virtuale” la următorul summit G20 care va avea loc la Bali
  • Forţele separatiste ucrainene pro-Moscova aflate în fruntea regiunii anexate Herson au promis 100.000 de ruble (1.630 de euro) pentru „fiecare rezident evacuat” care se mută în Rusia
  • Aproape 90% dintre cetăţeni cred că Ucraina va fi o „ţară prosperă a UE” în ​​10 ani
  • În Rusia, numărul susţinătorilor continuării operaţiunilor militare în Ucraina a scăzut de la 25% la 16%