Armata lui Zelenski, succes imens. Cum a ramas Putin fără 31 de tancuri într-o singura zi VIDEO

Un canal militar de la Moscova a raportat că cele 31 de vehicule pierdute erau din Brigada Marina 155 Separată de Gărzi din Flota Rusă din Pacific.

13 feb. 2023, 11:42
Armata lui Zelenski, succes imens. Cum a ramas Putin fără 31 de tancuri într-o singura zi VIDEO

Carnagiul provocat de dronele folosite de armata Ucrainei a avut loc pe frontul de est, lângă orașul Vuhledar, unde zeci de tancuri ruseşti au fost transformate în fier vechi. Imaginile surprinse de o dronă care plutește deasupra câmpului de luptă acoperit de zăpadă arată o serie de explozii care par să „topească” tancurile trimise de Putin.

Noi atacuri cu rachete în Ucraina, foarte aproape de România după ce Ucraina anunțase că rachete rusești au pătruns în spațiul aerian al României și Republicii Moldova

Din imagini se poate vedea haosul care a pus stăpânire pe soldații ruși în momentul în care a început atacul, unii fiind zdrobiți chiar de propriile lor tancuri în timp ce fug.

O estimare făcută chiar de Rusia menționează că forțele Kremlinului au pierdut 31 de vehicule blindate într-o singură zi, în urma unor bombardamente făcute de ucraineni cu ajutorul dronelor.

Comentatorii ruși au confirmat ieri că pierderile catastrofale s-au datorat gafelor pe câmpul de luptă ale comandanților care au ordonat recruților prost pregătiți să atace, informează The Sun.

Unul dintre aceștia a spus: „Unitățile noastre de elită au devenit o țintă ușoară – cel puțin 30 de piese de echipament pierdute cu tancuri în flăcări.”

Sfaturile autorităţilor pentru situaţii de urgenţă – câţi bani cash ar trebui să aveți acasă de persoană 

Analistul de război Igor Strelkov a spus: „Pierderile s-au dovedit a fi unilaterale – ucrainenii au împușcat atacatorii ca într-o galerie de tir.”

Un canal militar de la Moscova a raportat că cele 31 de vehicule pierdute erau din Brigada Marina 155 Separată de Gărzi din Flota Rusă din Pacific.

Ucraina împiedică Rusia să domine Marea Neagră, afirmă Oleksii Reznikov

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a spus că Ucraina împiedică în prezent Rusia să domine Marea Neagră, atunci când a fost întrebat despre riscul potenţial pentru sudul Ucrainei în cazul unei posibile contraofensive ruseşti pe scară largă, relatează CNN.â

„Chiar nu-mi place să fac predicţii sau să evaluez opinii, dar pentru a exista riscul de a captura Odesa şi regiunea în general, Rusia trebuie să aibă dominaţia asupra Mării Negre”, a declarat ministrul Oleksii Reznikov în timpul unei conferinţe de presă susţinute duminică. „Dar noi i-am privat de această oportunitate”, a adăugat el.

Reznikov a dat ca exemplu faptul că ucrainenii au folosit o rachetă Neptun, armă anti-nave dezvoltată în Ucraina, pentru a ţinti crucişătorul rus Moskva în 2022. „În plus, complexele pentru rachete anti-navă Harpoon lucrează, aşa că nu văd nicio şansă ca ei să se apropie de Odesa dinspre mare”, a continuat ministrul ucrainean al apărării.

Vorbind despre teritoriile de pe malul stâng din sudul Ucrainei, Reznikov a recunoscut că inamicul „are posibilitatea de a-şi aproviziona trupele cu arme, echipamente şi oameni; prin urmare, situaţia de acolo este mai tensionată”.