Armata nu reuşeşte să facă ordine în Spitalul Suceava. Pacienţii sunt ţinuti cu orele în ambulanţe

Este haos în continuare la Spitalul Suceava. Pacienţii cu COVID-19 sunt ţinuţi cu orele prin corturi şi Unitatea de Primiri Urgenţe până să fie internaţi. Un asistent-şef de la Spitalul Câmpulung Moldovenesc infectat cu COVID-19 a fost ţinut în ambulanţă timp de opt ore, pentru că niciun medic al spitalului nu l-a internat.

RomaniaTV.net
08 apr. 2020, 08:50
Armata nu reuşeşte să facă ordine în Spitalul Suceava. Pacienţii sunt ţinuti cu orele în ambulanţe

Asistentul-şef al unei secţii de la Spitalul Câmpulung Moldovenesc, a sunat la 112 pentru că se simţea rău şi voia să ajungă la Spitalul Suceava pentru a primi tratament medical. La ora 9.00, o ambulanţă s-a deplasat la domiciliul pacientului de 46 de ani, din localitatea Pojorâta. Bolnavul a fost adus la Suceava şi a stat până aprope de ora 17.00 în autosanitară pentru că medicii n-au vrut să-l interneze. În tot acest timp, autosanitara a fost blocată în curtea spitalului cu tot cu şofer şi asistentă, pentru că procedura spune că personalul de pe ambulanţă trebuie să însoţească pacientul până la internare.

Citeşte şi: Bărbat condamnat la închisoare după ce a tuşit în faţa poliţiştilor din Marea Britanie. „Sunt un super răspânditor de coronavirus”

„Am stat în soare fără să ne bage nimeni în seamă. Cum am stat eu au stat şi ceilalţi colegi. Pacientul meu a fost diagnosticat în Câmpulung Moldovenesc cu COVID-19, procedurile trebuiau să fie mult mai uşoare. Tot personalul este cu moralul la pământ. Toţi sunt cu acel echipament special, nu ştii cu cine ai vorbit, unul te ia, altul te lasă. Într-un tarziu, la ora 17.00, ni se dă pacientul în ambulanţă ca să-l traversăm vizavi la Boli Infecţioase. Aici continuă spectacolul: «domnii doctori sunt în şedinţă». Ce fel de şedinţă la ora 17.00? După două ore, a venit o doamnă doctor destul de obosită şi ne-a certat”, a spus asistenta de pe ambulanţă pentru Antena 3.

Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Suceava, medicul Alexandru Lăzăreanu, a spus că problema este la spital. El susţine că a discutat de două ori pe acest subiect cu generalul Ionel Oprea, secretarul de stat din Ministerul Sănătăţiiba, chiar i-ar fi dat şi o soluţie. 

Citeşte şi: Mesajul unui sindicalist despre ambulanţierul decedat: „Din păcate, ambulanţele erau blocate toate la urgenţe”

„Nu este un caz singular. Marţi, 7 aprilie, la spital au stat şapte ambulanţe între cinci şi şapte ore. Am vorbit cu generalul Oprea, i-a spus să facă un cort unde să lăsăm pacienţii, să-i testeze, să le facă analizele şi apoi să ne cheme să-i transportăm. Ce să fac, dacă ei nu vor. Nu am ce să fac. N-am cum să intervin. Generalul Oprea nu m-a băgat în seamă”, a declarat Alexandru Lăzăreanu, potrivit Adevarul.ro


loading...