Armata rusă anunţă că a doborât o dronă în regiunea Kursk

Apărarea antiaeriană rusă a doborât o dronă joi seara târziu deasupra oraşul Kursk din sudul Rusiei, în apropiere de graniţa cu Ucraina, conform informaţiilor furnizate de guvernatorul regional.

23 iun. 2023, 09:37
Armata rusă anunţă că a doborât o dronă în regiunea Kursk

Roman Starovoit a scris pe Telegram că sistemele apărării antiaeriene au fost în acţiune de două ori. Guvernatorul regional nu a făcut nicio menţiune despre daune sau victime şi le-a cerut locuitorilor să evite orice resturi de dronă căzute.

O serie de atacuri aeriene au fost lansate peste graniţa Ucrainei înspre sudul Rusiei. Au existat de asemenea incursiuni armate care au fost revendicate de grupuri care spun că se opun Kremlinului.

Ucraina refuză în mod obişnuit să comenteze astfel de atacuri sau incursiuni.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a avertizat marți că Rusia va ataca centre de comandă ucrainene, în cazul unor bombardamente cu armament din Occident pe teritoriul rus sau în Crimeea anexată.

Citeşte şi: Rusia ameninţă că aruncă în aer unul dintre podurile dintre România şi Republica Moldova: „Ştim coordonatele. Un răspuns foarte serios va veni foarte curând”. Reacţia MAE

„Potrivit informaţiilor noastre, conducătorii forţelor ucrainene planifică să lovească teritoriul Rusiei, inclusiv Crimeea, cu (sisteme americane de tip) HIMARS şi (rachete britanice de tip) Storm Shadows. Folosirea acestor rachete în afara zonei (de luptă) ar însemna o implicare totală a Statelor Unite şi Regatului Unit în conflict şi ar antrena lovituri imediate asupra centrelor de luare a deciziei în Ucraina”, ameninţă Şoigu.

De la lansarea campaniei militare împotriva Ucrainei, la 24 februarie 2022, Moscova a avertizat în mai multe rânduri împotriva unei agravări a conflictului, în cazul unor atacuri directe pe teritoriul rus. Rusia consideră Crimeea ca făcând parte din teritoriul rus după ce a anexat peninsula ucraineană în 2014.

În ultimele luni, atacuri cu drone şi incursiuni transfrontaliere pe teritoriul rus ale unor bărbaţi înarmaţi s-au multiplicat. Kievul nu a revendicat niciuna dintre aceste incursiuni.

Citeşte şi: Zelenski: „Dez-ocuparea centralei de la Zaporojie este o necesitate. Cine se face că nu vede, contribuie la teroarea rusă, în general”