Armata Turciei a doborât două avioane militare siriene în regiunea Idlib. Conflictul ia amploare

Două avioane ale armatei siriene au fost doborâte duminică de armata Turciei în regiunea Idlib din nord-vestul Siriei. În această zonă, Turcia a lansat o ofensivă militară împotriva trupelor preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

RomaniaTV.net
01 mart. 2020, 16:34
Armata Turciei a doborât două avioane militare siriene în regiunea Idlib. Conflictul ia amploare

Agenţia oficială siriană Sana a transmis că două avioane de luptă au fost „vizate” de armata turcă. Cei doi piloţi au reuşit să se catapulteze şi sunt ”teferi şi nevătămaţi”. Sursa citată mai precizează că armata siriană a doborât o dronă, tot în regiunea Idlib şi a difuzat imagini în care un aparat de zbor se prăbuşeşte în flăcări. 

De cealaltă parte, Ministerul turc al Apărării a transmis că ”două avioane Sukhoi SU-24 ale regimului (sirian) care atacau avioanele noastre au fost doborâte”.

ONG-ul Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a anunţat că cele două avioane SU-24 au fost doborâte de un avion F-16 al armatei turce deasupra zonelor controlate de regimul sirian în regiunea Idlib, conform Agerpres.

Reprezentanţii aceleiaşi asociaţii susţin că 74 de soldaţi sirieni au fost ucişi, începând de vineri, în urma bombardamentelor armatei turce. 

Citeşte şi: Turcia a lansat o ofensivă militară în Siria

Turcia a anunţat anterior că a lansat ”operaţiunea Scutul Primăverii” împotriva regimului sirian la Idlib, drept represalii pentru un atac aerian sirian în care au fost ucişi 33 de soldaţi turci în această regiune unde Ankara susţine grupări rebele siriene şi pe care armata siriană încearcă să o recucerească.

În pofida escaladării conflictului armat din Siria, ministrul turc al apărării Hulusi Akar a ţinut să sublinieze că ţara sa nu doreşte o confruntare cu Rusia, principalul susţinător al regimului de la Damasc. Aviaţia militară rusă desfăşoară frecvent raiduri în Idlib pentru susţinerea operaţiunilor terestre ale armatei siriene.

Citeşte şi: SUA şi aliaţii NATO, acord pentru retragerea militarilor din Afganistan. Zeci de militari români au murit în lupte


loading...