Soldații ruși, recompensați dacă distrug tancurile Leopard 2 sau Abrams primite de Ucraina. Suma colosală pe care o vor primi

Soldații lui Putin care distrug sau capturează tancuri de fabricație occidentală în Ucraina, vor primi din partea unei companii rusești sume uriașe de bani.

01 feb. 2023, 18:05
Soldații ruși, recompensați dacă distrug tancurile Leopard 2 sau Abrams primite de Ucraina. Suma colosală pe care o vor primi
Soldații ruși, recompensați dacă distrug tancurile Leopard 2 sau Abrams primite de Ucraina

Soldații ruși, recompensați dacă distrug tancurile Leopard 2 sau Abrams primite de Ucraina. La scurt timp după ce Washingtonul a anunțat  că va furniza Kievului până la 31 de tancuri M1 Abrams, compania rusească Fores a le-a promis soldaților ruși care le vor distruge recompense uriașe.

Citește și Zelenski, mesaj ferm pentru țările occidentale: „Dacă tancurile nu ajung în Ucraina până în august, va fi prea târziu”

Soldații ruși, recompensați dacă distrug tancurile Leopard 2 sau Abrams primite de Ucraina

Pe 27 ianuarie, Fores, o companie specializată în echipamente pentru puțuri de petrol, a publicat pe site-ul său mai multe detalii despre recompensele în bani pe care le vor oferii soldaților ruși. Compania a transmis că va plăti până la 72.000 de dolari pentru tancurile Abrams sau Leopard distruse sau capturate și 215.000 de dolari pentru primul avion de vânătoare de fabricație occidentală doborât.

În următoarele luni, Ucraina urmează să primească zeci de tancuri occidentale avansate care vor contribui la contracararea agresiunii rusești în războiul care a izbucnit pe 24 februarie 2022.

La scurt timp după ce Germania a anunțat că va oferi Ucrainei 14 dintre tancurile sale Leopard 2A6 și va permite țărilor partenere să reexporte alte tancuri de luptă pentru a ajuta Kievul, Statele Unite au anunțat că vor trimite țării răvășite de război  tancuri Abrams pe 25 ianuarie.

„Militarii ruși care distrug sau capturează un tanc de luptă german Leopard 2 sau un Abrams american vor primi o recompensă monetară. Fores va plăti 5 milioane de ruble (71.500 de dolari) pentru primul trofeu. Plata pentru fiecare dintre următoarele … va fi de 500.000 de ruble (7.200 de dolari), se arată în comunicatul companiei postat pe site.

Mai mult, Fores a menționat că în cazul în care Kievul ar trebui să primească avioane de luptă F-15 și F-16, va înmâna un premiu de 15 milioane de ruble (214.500 de dolari) pentru individul care va fi primul care va doborî unul dintre avioane.

„Asistăm la un proces de escaladare permanentă a conflictului și de pompare nelimitată a inamicului cu arme”, a declarat compania, reluând propaganda rusă. Decizia de a transfera tancuri occidentale la Kiev indică faptul că NATO nu aderă la conceptul de a furniza Ucrainei doar arme defensive, ceea ce înseamnă necesitatea de a consolida și susține armata noastră. Facem acest lucru încă din primele zile ale operațiunii militare speciale și vom continua să ne susținem militarii și în viitor”, au transmis reprezentanții companiei.

Citește și Rusia prezintă super arma care distruge automat tancurile Leopard în Ucraina VIDEO