ARME MILITARE descoperite într-o maşină în Reşiţa

Doi reşiţeni au fost arestaţi după ce în maşina lor poliţişti rutieri au găsit două pistoale, cartuşe, sticle incendiare, mănuşi, şepci prevăzute cu meşe şi ochelari de soare, fiind suspectaţi că pregăteau un jaf armat, au declarat surse judiciare.

RomaniaTV.net
25 mai 2012, 11:57
ARME MILITARE descoperite într-o maşină în Reşiţa

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpaţilor Ciprian Rîpanu şi Randi Tokar, pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, cererea fiind admisă, informează, vineri, Ministerul Public.

Judecătoria Reşiţa a emis mandate de arestare preventivă pe numele inculpaţilor pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, miercuri, ora 20.30, Poliţia municipiului Reşiţa a fost sesizată cu privire la prezenţa suspectă a unui autoturism în care au fost remarcate două persoane.

Patrula mobilă de siguranţă publică dirijată la faţa locului a stabilit identitatea celor doi. „Cu ocazia investigarii tehnico-criminalistice a autovehiculului, au fost identificate, ridicate şi ambalate în vederea continuării cercetărilor o serie de bunuri: un pistol de culoare neagră ce prezenta caracteristicele unei arme militare cu încărcător aferent în care se aflau un număr de 8 cartuşe 6,5 şi un pistol marca Zoraki, calibrul 9, cu încărcător aferent în care se aflau un număr de 12 cartuşe”, precizează sursa citată.

Cei în cauză au declarat că nu posedă permis de port armă pentru aceste arme, fapt pentru care au fost confiscate.

În autoturism au fost descoperite sticle în care se aflau substanţe inflamabile, un cuţit de mari dimensiuni, mănuşi, ochelari de soare şi şepci prevăzute cu câte o meşă.