Arme NUCLEARE lângă graniţele României: „Facem ce vrem, este teritoriul nostru”

Crimeea este un teritoriu care aparține Federației Ruse, iar Moscova este în drept să deplaseze rachete nucleare peninsulă anexată în primăvara anului trecut de la Ucraina, a declarat Mihail Ulianov, șeful departamentului pentru neproliferare și controlul armelor din cadrul Ministerului rus de Externe.

11 mart. 2015, 12:21
Arme NUCLEARE lângă graniţele României: „Facem ce vrem, este teritoriul nostru”

„Nu știu dacă acum sunt arme nucleare acolo. Nu știu dacă sunt planuri (de a trimite arme nucleare – n.r.), dar în principiu Rusia poate să facă acest lucru”, a declarat Ulianiv, citat de Itar Tass.

Declarația oficialului rus intervine la scurt timp după ce Moscova a anunțat că de la 11 martie îşi suspendă participarea la reuniunile grupului comun de consultare prevăzut în Tratatul privind Forţele Armate Convenţionale în Europa (FACE). Anunţul a fost făcut marţi de Anton Mazur, şeful delegaţiei ruse la negocierile de la Viena cu privire la securitatea militară şi controlul armamentului.

Planul secret al lui Ceauşescu de care ruşii tremurau de frică FOTO

Mai mult decât atât, Ulianov a precizat că Moscova nu exclude eventuale ajustări în cooperarea sa cu Occidentul în domeniul neproliferării şi al controlului armamentului.

„Dacă Rusia este considerată inamic, este puţin probabil să reuşim să continuăm cooperarea de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic”, a spus oficialul rus.