Armenia se pregăteşte de război. Prim-ministrul armean exclude orice înţelegere şi îi îndeamnă pe cetăţeni să plece pe front

Premierul Armeniei exclude orice soluţie diplomatică în conflictul cu Azerbaidjan pentru Nagorno-Karabah şi i-a îndemnat pe cetăţeni să se înroleze în armată, informează AFP, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
21 oct. 2020, 19:28
Armenia se pregăteşte de război. Prim-ministrul armean exclude orice înţelegere şi îi îndeamnă pe cetăţeni să plece pe front

Trebuie să admitem că problema Nagorno-Karabah, în acest moment şi încă pentru multă vreme, nu poate avea o soluţie diplomatică„, a declarat premierul Nikol Paşinian. Acesta le-a cerut „tuturor conducătorilor de oraşe, districte, sate, partide politice, organizaţii civile, cercuri de afaceri, să organizeze unităţi de voluntari” care să lupte în Nagorno-Karabah, împotriva Azerbaidjanului.

Forţele azere au cucerit teritorii care de la începutul anilor 1990 se sustrăgeau controlului guvernului de la Baku, după aproape patru săptămâni de lupte care s-au soldat până acum cu sute de morţi.

Citeste si Protest inedit al medicilor din Spania. Cadrele medicale au scăpat de haine şi acuză că sunt exploataţi

Fie victorie, fie înfrângere, nimic altceva. Pentru a câştiga, trebuie cu toţii să formăm unităţi de voluntari„, a declarat el, estimând că Azerbaidjanul este pe cale să lanseze „ultimele sale resurse” în luptă.

Nagorno-Karabah, teritoriu azer populat majoritar de armeni creştini, şi-a autoproclamat în anii 1990 independenţa faţă de Azerbaidjan, intrând în război. De atunci, Azerbaidjanul acuză Armenia că ocupă o parte din teritoriul său, iar conflicte armate au loc aici cu regularitate.

Cu toate acestea, luptele în care se confruntă din 27 septembrie trupele separatiste, susţinute de Armenia, şi cele ale Azerbaidjanului sunt cele mai grave de la acordul de încetare a focului din 1994.


loading...
Partenerii noștri