Protest inedit al medicilor din Spania. Cadrele medicale au scăpat de haine şi acuză că sunt exploataţi

Sute de medici și angajați ai sistemului sanitar spaniol protestează față de lipsa de strategie a autorităților în contextul pandemiei de coronavirus. Medicii rezidenți s-au dezbrăcat pentru a arăta faptul că au ajuns la capătul răbdării.

RomaniaTV.net
21 oct. 2020, 12:00

Cadrele medical critică lipsa personalului medical din spitale și denunță extenuare la care sunt supuși de peste șapte luni. Acesta este cel mai sonor protest din Barcelona, în contextul în care medicii rezidenți s-au dezbrăcat.

Citește și: Momente istorice la Roma! Liderii marilor religii ale lumii s-au rugat împreună pentru victimele pandemiei

Medicii critică lipsa personalului din spitale şi denunţă extenuarea la care sunt supuşi de mai bine de 7 luni. Cel mai sonor protest a fost la Barcelona, unde medicii rezidenţi şi-au dat hainele jos ca să arate că au ajuns la capătul răbdării. 

De asemenea, aceștia condamnă lipsa de empatie a guvernului care nu mărește salariile medicilor și îi exploatează cu ture mult prea lungi. 

”Noi am crezut din prima zi că pentru asta ne-am făcut medici şi infirmieri. Şi ne-am luptat, nu cu curaj, ci mai degrabă cu entuziasmul dat de faptul că noi pentru asta ne-am pregătit. Acum am văzut că e un maraton şi începe să aibă efecte la nivel psihologic. Epidemia din 1918 a lăsat o atmosferă de anxietate şi de depresie în Europa, care a durat mai mulţi ani. A durat 4 – 5 ani ca să treacă şi cred că acum va fi la fel”, spune César Carballo, medic la Spitalul Ramón y Cajal din Madrid.

Medicii rezidenți din Spania sunt în grevă de mai multe zile. În aceeași situație se află și medicii de la 112 Madrid.


loading...