Aroganţa pe care doar Ion Ţiriac şi-a permis-o! Anunţul despre miliardarul român a uimit întreaga lume

Ion Ţiriac, unul dintre cei mai bogaţi oameni din România, este celebru în toată lumea şi nu neapărat prin prisma averii. Miliardarul are o colecţie de nu mai puţin de 500 de maşini de lux, incluzându-le şi pe cele de epocă, unele fabricate chiar şi înainte de anul 1900.

13 nov. 2023, 15:13
Aroganţa pe care doar Ion Ţiriac şi-a permis-o! Anunţul despre miliardarul român a uimit întreaga lume
Aroganţa pe care doar Ion Ţiriac şi-a permis-o! Anunţul despre miliardarul român a uimit întreaga lume

Aroganţa pe care doar Ion Ţiriac şi-a permis-o! Un episod care spune totul despre imaginea pe care Ion Ţiriac o are şi în străinătate a fost prezentat de The Sun. Mai exact, muzeul BMW din Munchen a împrumutat de la magnatul român o maşină în valoare de 1,3 milioane de euro, un Rolls-Royce, pentru a se lăuda la propria expoziţie.

„Muzeul BMW chiar a împrumutat una dintre maşinile lui Ion Ţiriac, în valoare de 1,3 milioane de euro, pentru a o folosi la expoziţia de la Munchen”, a scris The Sun, care a dezvăluit că miliardarul român are în propriul muzeu maşini care le-au aparţinut unor mari vedete precum Elton John, Sammy Davis Jr. sau Bernie Ecclestone.

Citeşte şi: Fosta iubită a lui Ion Țiriac s-a apucat de OnlyFans. Cât de mulți bani câștigă pe platforma pentru adulți femeia care i-a răpit inima miliardarului

De altfel, la finalul lunii octombrie, Ion Ţiriac a avut parte de o surpriză foarte plăcută şi a a primit monopostul RB6 Oracle Red Bull Racing de la Mark Mateschitz, fiul regretatului Dietrich Mateschitz, fondatorul şi deţinătorului gigantului Red Bull. Ion Ţiriac a prezentat oficial, vineri, în cadrul unui eveniment, monopostul RB6 Oracle Red Bull Racing, prima maşină de Formula 1 care va fi expusă începând la Ţiriac Collection din Otopeni. RB6 a fost conceput şi dezvoltat sub conducerea celebrului designer Adrian Newey şi a fost pilotat de Sebastian Vettel şi Mark Webber.

Citeşte şi: Dieta-minune a lui Ion Țiriac care-l ajută să fie în formă maximă la 84 de ani. Verișoara lui l-a dat de gol: „Ion ar mânca el ca pe vremuri, dar n-are ce face şi o lasă mai moale”

Monopostul RB6 a adus în 2010 echipei Oracle Red Bull Racing primul titlu de mondial la constructori şi primul titlu din carieră pilotului german Sebastian Vettel. Bolidul, dotat cu un motor în 8 cilindri, poate angrena în cursele de F1 până la 750 CP, dispunând de o capacitate de 2.400 cmc şi dezvoltând 18.000 rpm. Monopostul RB6 a urcat de 20 de ori pe podium, a obţinut 9 victorii şi a adunat în total 498 de puncte plecând de 15 ori din pole position.

„Acest cadou mi-a venit din cer, pentru că am încercat de foarte mult timp să pun mâna pe un monopost de Formula 1… şi până acum a fost extrem de greu să reuşesc. Pe domnul Mateschitz (n.r. – Dietrich Mateschitz), făuritorul Red Bull, l-am cunoscut în urmă cu cel puţin 50 de ani. El a plecat de lângă noi acum 11 luni. L-am cunoscut pe fiul dumnealui (n.r. – Mark Mateschitz, actualul proprietar al Red Bull) înainte să se nască, personal îl cunosc destul de puţin… dar el e vânător şi face parte din cercul austriecilor de vânători care fac parte din cercul meu”, a spus Ion Ţiriac.