Artificiul PNL pentru numirea lui Traian Berbeceau la Prefectura Capitalei. Fără acesta numirea nu ar fi posibilă

Traian Berbeceanu are sanse tot mai mari de a deveni prefect al Capitalei. Se va întâmpla asta după ce actualul prefect, Gheorghe Cojanu, va fi demis de Guvernul Orban. O astfel de decizie ar urma să fie luată în şedinţa de joi a Executivului. Deocamdată se fac toate demersurile legale pentru ca Traian Berbeceanu să poată ocupa funcţia de prefect.

RomaniaTV.net
20 oct. 2020, 10:56
Artificiul PNL pentru numirea lui Traian Berbeceau la Prefectura Capitalei. Fără acesta numirea nu ar fi posibilă

Traian Berbeceanu a fost angajat marţi ca funcţionar public la grupul deputaţilor PNL, au declarat surse politice, pentru News.ro.

Angajarea într-o funcţie asimilată celei de funcţionar public este una dintre condiţiile pe care trebuia să le îndeplinească Traian Berbeceanu pentru a putea fi numit prefect al Municipiului Bucureşti. Prin angajarea lui în funcţie de funcţionar public la grupul PNL al Camerei Deputaţilor se rezolvă această problemă. 

O decizie privind numirea lui Traian Berbeceanu la Prefectura Capitalei ar urma să fie luată într-o şedinţă a Executivului care ar putea avea loc joi, potrivit unor surse guvernamentale, şi abia după ce Guvernul decide eliberarea din funcţia de prefect al Capitalei a lui Gheorghe Cojanu.

Atât premierul Ludovic Orban, cât şi preşedintele Klaus Iohannis au criticat activitatea actualului prefectul al Capitalei după ce acesta a declarat în cursul zilei de duminică că nu cunoaşte numărul de îmbolnăviri din Bucureşti şi faptul că municipiul a trecut de rata de infectare de 3 cazuri la mia de locuitori.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că atitudinea prefectului Capitalei şi modul în care a reacţionat sunt inacceptabile şi nu trebuie să rămână fără urmări.

Traian Berbeceanu, fost șef al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Alba Iulia, a fost numit la finalul anului trecut șeful de cabinet al ministrului de Interne, Marcel Vela. În luna iulie anul acesta, Traian Berbeceanu s-a înscris în PNL, în organizaţia de la Deva. 

Fostul polițist Traian Berbeceanu a devenit cunoscut după ce a condus ancheta împotriva unei grupări de hoți de fier vechi din Hunedoara. În iunie 2016, a fost achitat în primă instanţă pentru mai multe infracţiuni, printre care spălare de bani, luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, sprijinire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la delapidare. Decizia nu este definitivă şi a fost atacată de procurori.

Citeşte şi: Traian Berbeceanu: Dacă poliţiştii sunt agresaţi, nu vom arunca cu petale de trandafiri. Vom răspunde proporţional!