Artista care trăieşte din pensia de 272 lei. Regretă vremurile lui Ceauşescu: „Am cântat securiştilor, erau foarte respectuoşi”

Artista care trăieşte din pensia de 272 lei. Au apus vremurile în care muzica lăutărească aduna un public numeros în restaurantele celebre, iar artiştii se chinuie acum să supravieţuiască doar cu veniturile infime oferite de stat.

28 mart. 2022, 14:16
Artista care trăieşte din pensia de 272 lei. Regretă vremurile lui Ceauşescu: „Am cântat securiştilor, erau foarte respectuoşi”
Artista care trăieşte din pensia de 272 lei

Artista care trăieşte din pensia de 272 lei. Panseluţa Feraru este considerată urmaşa Romicăi Puceanu în muzica lăutărească, însă, acest titlu nu i-a adus si avantaje. În ultimii doi ani de pandemie, aproape că a uitat cum e să cânte şi a fost nevoită să se bazeze doar venitul pensiei.

Artista care trăieşte din pensia de 272 lei

Panseluţa Feraru mărturiseşte că adesea s-a simţit marginalizată şi regretă enorm că nu a fost invitată să cânte pe marile scene din România. A ridicat, însă, sălile în picioare la Paris şi New York, şi a avut privilegiul să-i cânte marelui artist Michael Bolton, dar şi celebrului regizor Francis Ford Coppola.

Citeşte şi: Scrisoarea cutremurătoare lăsată de Cornelia Catanga pentru fiul ei: „Dacă mor, te voi lua cu mine”

O pensie de indemnizatie de 272 lei! N-am refuzat-o, am zis ca-mi bate la usa. A fost buna, de multe ori n-am avut bani de paine pana mi-au trimis copiii. S-a facut o greseala, pensia o am de la ARIA, cum era pe timpuri. La 18 ani, cand am dat examen in fata marii cantarete Angela Molodovanu, a ramas impresionata de cum am cantat dar mi-a zis ca nu-mi poate da categoria nr 1, mi-a dat 3. Ceea ce insemna un salariu foarte mic. Nu stau pe baza veniturilor astora, imi mai dau copilasii… ce sa fac?!

Pe noi, tiganii, nu ne baga nimeni in seama! Putem sa cantam ca ielele de pe cer, nu-i intereseaza. Cand cantam in restaurante, pe vremea lui Ceausescu, nu aveam contracte pe viata, erau doar colaborari care nu s-au luat in seama.

Cum sa nu regret vremurile lui Ceausescu?! Atunci erau bani! Acum muncesc numai pentru facturi. Atunci aveai posibilitatea sa te angajezi intr-un ansamblu. Am cantat securistilor lui Ceausescu, la Casa Doina, erau foarte respectuosi.”, a declarat Panseluţa Feraru. potrivit Star Popular.