Artista Jessie Baneș, alături de fermierii români. A compus un imn pentru agricultorii țării, în semn de solidaritate. ”Să strigăm durerea ce ne apasă”

Atât din postura sa de jurnalistă, cât și din postura de cântăreață, Jessie Baneș susține în continuare cauza fermierilor și protestatarilor români și se străduiește să sădească patriotismul în sufletele românilor, prin mesaje muzicale diferite, dar și prin investigații care să scoată la suprafață neregulile din țară din acest moment.

26 ian. 2024, 08:57
Artista Jessie Baneș, alături de fermierii români. A compus un imn pentru agricultorii țării, în semn de solidaritate. ”Să strigăm durerea ce ne apasă”

Jessie Baneș a compus și cântat, între fermierii și transportatorii care protestează, un imn al lor.

Citește și Guvernul își ţine promisiunile faţă de transportatori şi fermieri. Ce acte normative au fost adoptate

Cu ocazia marii sărbători a românilor, ziua de 24 Ianuarie, ce marchează în istorie Ziua Unirii Principatelor Române, cunoscuta artistă și jurnalistă Jessie Baneș a fost prezentă alături de protestatari în Afumați, acolo unde fermierii și transportatorii și-au strigă ofurile și speră că guvernanții le vin veni în ajutor.

Au trecut două săptămâni de când fermierii români au ieșit în stradă să-și strige drepturile.

Jessie Baneș a fost prezentă alături de protestatari în Afumați, acolo unde fermierii și transportatorii își strigă ofurile și speră că guvernanții le vor veni în ajutor. Artista a compus chiar și un imn, în semn de solidaritate și încurajare.

Imnul scris de Jessie Baneș

Jassie Baneș a cântat „Imnul fermierilor”, chiar în mijlocul protestelor de la Afumați. Artista este alături de fermierii români.

„Am scris un imn al fermierilor. Eu așa l-am numit și am văzut că cei care au protestat zilele acestea, dar și românii adevărați au rezonat foarte bine cu aceste versuri. Vreau să le mulțumesc și să le și cânt, din suflet. Doamne ajută să ajungem la un consens cu cei care ne conduc după toate aceste zile în care protestatarii au stat în frig!”, a transmis tânăra.

Versuri:

„Haideți voi fermieri români

Să strigăm durerea ce ne apasă

Să le arătăm că aici suntem stăpâni

Și nu ne pot pune ce vor pe masă.

Puterea este la noi în mâini

De zeci de ani grânarul Europei

Să nu-i lăsăm să fure a noastre pâini

Veniți acum în mijlocul luptei!

Ne-a dat Dumnezeu pământ bogat

Păduri și munți și ape cristaline

Dar românul este tot sărac

Cine strânge rodul, nu-l împarte bine.

Cei ce ne conduc ne amăgesc

Ne lasă pradă străinilor

Puțin câte puțin ne păgubesc

Dar Dumnezeu ne vine-n ajutor!”

Artista susține în continuare cauza fermierilor și protestatarilor români

Jessie Baneș susține demersul inițiat de fermieri și transportatori, declarându-se mândră de acțiunea lor și încurajându-i să rămână la fel de puternici și de determinați.

Citește și Fermierii români continuă protestele, în timp ce transportatorii sunt de altă părere. ”Am luat o pauză, până luni, să vedem dacă se țin de cuvânt”

„Să le dea Dumnezeu putere fermierilor și transportatorilor patrioți să își facă dreptate, acum în anul lui Avram Iancu! Merită să trăiască în pace și bunăstare în țara lor, alături de toți românii”, a fost mesajul transmis de artistă conaționalilor săi.