AS ROMA – CFR CLUJ 5-0. Umilinţă pentru Dan Petrescu în Europa League. Campioana României a căzut pe locul 3 în grupă

Formaţia CFR Cluj a fost învinsă, joi seară, în deplasare, cu scorul de 5-0 (3-0), de echipa AS Roma, într-un meci din etapa a treia a grupei A a Ligii Europa.

RomaniaTV.net
05 nov. 2020, 17:31
AS ROMA – CFR CLUJ 5-0. Umilinţă pentru Dan Petrescu în Europa League. Campioana României a căzut pe locul 3 în grupă

Update. Formaţia Young Boys Berna a învins, joi seară, pe teren propriu, cu scorul de 3-0, echipa ŢSKA Sofia, într-un meci din etapa a treia a grupei A a Ligii Europa. Tot joi, CFR Cluj a pierdut cu 0-5 confruntarea din Italia cu AS Roma, astfel că a coborât pe locul trei în clasament.

 

La Berna, au marcat Mambimbi ‘2, ‘32 şi Sulejmani ’18.

În etapa a patra, la 26 noiembrie, CFR Cluj va juca acasă cu AS Roma şi ŢSKA va întâlni pe teren propriu Young Boys.

Lider în clasament este AS Roma, cu şapte puncte, urmată de Young Boys, cu patru puncte. CFR Cluj, care după două etape era pe primul loc, a coborât pe trei, având patru puncte. Pe ultima poziţie se află ŢSKA Sofia, care are un punct.


AS ROMA – CFR CLUJ 5-0. CFR Cluj a fost învinsă de AS Roma cu scorul de 5-0 (3-0), joi seara, pe Stadio Olimpico din Roma, în etapa a treia a Grupei A a competiţiei de fotbal Europa League.

Cu o apărare improvizată din cauza absenţelor, campioana României a suferit cel mai drastic eşec al său din cupele europene, 0-4 cu Bayern Munchen în 2010, în Liga Campionilor.

AS Roma a profitat de problemele de lot ale clujenilor şi s-a impus prin golurile marcate de Henrih Mhitarian (1), Roger Ibanez (24), Borja Mayoral (34, 84) şi Pedro Rodriguez (89).

Practic meciul a început de la 1-0 pentru ”giallorossi”, Mhitarian, nemarcat, deschizând scorul după doar 57 de secunde, cu o lovitură de cap de la 7 metri, la centrarea lui Spinazzola.

CFR a încercat să dea o replică mai bună şi a avut câteva acţiuni notabile, dar Djokovic (6) a şutat pe lângă poartă, iar Pau Lopez s-a opus mingii şutate de Hoban (23).

AS Roma şi-a majorat avantajul în min. 24, după o fază similară cu cea din primul minut: de data aceasta Veretout a centrat din corner, iar Ibanez a reluat cu capul de la 7 metri. Gazdele s-au desprins în min. 34, când Bălgrădean a respins şutul lui Veretout, iar Bruno Peres l-a servit pe Borja Mayoral, care a marcat simplu.

Prima repriză s-a încheiat cu un şut expediat de Deac prin faţa porţii adverse (45).

CFR a evoluat ceva mai bine după pauză, dar nu a reuşit decât o posesie mai consistentă, fără a crea pericol la poarta lui Lopez.

Tot Roma a fost periculoasă, prin Borja Mayoral (66), care a şutat peste poartă din colţul careului mic.

CFR Cluj a avut două oportunităţi cu tânărul Carnat în prim-plan. În minutul 73, Carnat a reluat mingea în faţa porţii, dar nu a găsit pe nimeni la finalizare. În min. 78, Carnat a fost faultat de Pellegrini în careu, dar CFR nu a primit penalty-ul cuvenit.

Pe finalul partidei, Roma a reuşit să mai marcheze de două ori, surprinzând defensiva încropită a ardelenilor. Borja Mayoral (84) a reuşit dubla, cu un şut din careu, după o minge respinsă greşit de Manea, iar Pedro a marcat pe lângă Bălgrădean, după o ce a fost angajat bine de tânărul Milanese (89).

Pe 26 noiembrie, cele două echipe se vor întâlni din nou, de data aceasta la Cluj-Napoca.

AS Roma – FC CFR 1907 Cluj 5-0 (3-0)
Au marcat: Henrih Mhitarian (1), Roger Ibanez (24), Borja Mayoral (34, 84), Pedro Rodriguez (89).

AS Roma – CFR Cluj, echipe de start

AS Roma: Pau López – Fazio, Ibanez, Kumbulla, – Bruno Peres, Cristante, Veretout, Spinazzola – Villar, Mkhitaryan, Borja Mayoral
Rezerve: Boer, Mirante, Karsdorp, Juan Jesus, Smalling, Pellegrini, Dzeko, Pedro, Zalewski, Milanese, Tripi
Antrenor: Paulo Fonseca

CFR Cluj: Bălgrădean – Susic, Manea, Ciobotariu, Camora – Itu, Hoban, Djokovic – Rondon, Debeljuh, Deac
Rezerve: Sandomierski, Păun, Pereira, Latovlevici,  Joca, Cârnaț
Antrenor: Dan Petrescu

Stadion: „Olimpico” (Roma)

Așa cum a obișnuit publicul, Dan Petrescu a oferit declarații pesimiste înaintea partidei, spunând că „doar un miracol ar face ca CFR să scoată ceva pozitiv mâine”. În ultima săptămână, antrenorul campioanei a amenințat că va pleca de echipă după meciul din Italia, însă situația pare că s-a mai liniștit.

„E clar că Roma e favorită. Nu o zic eu, o spun faptele. Cum să pregătim meciul? Nu am avut timp să îl pregătim cum voiam. Avem șapte jucător accidentați! Nu am jucători, nu avem jucători. Este o perioadă grea pentru mine și pentru club. Găsesc greu soluții ca să fac o echipă.

Cine dă două goluri mâine, primeşte o pizza de la mine. Ei sunt clar favoriţi. Cred că numai un miracol, chiar un miracol ar face ca CFR să scoată ceva pozitiv mâine. Chiar dacă pierdem, nu e ceva tragic. Să înţeleagă că dacă au pierdut cu Roma, nu are de ce să le fie ruşine”, a spus Petrescu.

AS ROMA – CFR CLUJ LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT, de la 19:55. Pedro și Mkhitaryan, anunțați titulari la gazde

Printre jucătorii indisponibili ai lui CFR Cluj se numără Cestor, Vinicius (accidentați), Burcă, Vojtus și Chipciu (COVID-19), astfel că Dan Petrescu va fi nevoit să improvizeze în defensivă.

De partea cealaltă, Paulo Fonseca, antrenorul Romei, a anunțat că are de gând să îl odihnească doar pe fundașul Chris Smalling, jucători precum Pedro, Mkhitaryan sau Mayoral urmând să fie titulari.

„Clujul este o echipă foarte puternică, are o strategia a sa de a juca, o face foarte bine. Asta i-a adus în trecut foarte multe victorii. Antrenorul său este unul care vine din școala veche. Clujul nu a pierdut în ultimele 15 meciuri (n.r – a pierdut în ultima rundă din Liga 1, contra lui Gaz Metan, 1-2), a avut mai multe egaluri și acasă, și în deplasare.

A jucat contra celor de la Sevilla, câștigătoarea Europa League, și nu a pierdut, a fost 1-1 acasă și 0-0 în deplasare, deci da, Clujul ne poate face probleme, dar vom da tot ce putem”, a spus Fonseca, la conferința de presă.

AS Roma și CFR Cluj s-au mai întâlnit de patru ori, de fiecare dată în Liga Campionilor. În sezonul 2008/2009, la primul meci din grupe, ardelenii reușeau o performanță remarcabilă și se impuneau pe Olimpico, după golurile lui Culio, scor 2-1.

Celelalte trei partide au consemnat o remiză (1-1, 2010/2011) și două victorii ale Romei (3-1, 2008/2009, respectiv 2-1, 2010/2011). 

 

AS ROMA – CFR CLUJ LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT: Românii așteaptă o nouă minune de la ”Super Dan”

CFR Cluj întâlnește AS Roma, în grupele UEFA Europa League, joi, 5 noiembrie, în direct, la Digi Sport 1, de la ora 19:55. Meciul dintre cele două echipe va putea fi urmărit, de asemenea, pe digisport.ro saupe platforma și aplicația Digi Online.

CFR Cluj se află pe punctul de a rămâne fără antrenor, Dan Petrescu anunțand că acesta va fi ultimul său meci pe banca tehnică a echipei. Cu tensiuni în vestiare, dar și fără fundașii Vinicius și Burcă sau mijlocașul Chipciu, ardelenii vor încerca să dea lovitura în Italia. CFR a mai întâlnit-o de patru ori pe AS Roma, în Liga Campionilor, în 2008 și în 2010, în faza grupelor. AS Roma a învins în două dintre întâlniri,  unul dintre meciuri a fost câștigat, în deplasare, de clujeni, iar a patra întâlnire s-a soldat cu remiză.

Potrivit digisport.ro, care citează declarații ale antrenorului Paulo Fonseca acordate jurnaliștilor italieni, AS Roma se concentrează pe meciurile din Serie A, echipa din Roma dorind să acceadă în sezonul viitor în Liga Campionilor. În acest moment, CFR Cluj și AS Roma se află pe primele două locuri în clasamentul din Grupei A a UEFA Europa League, cu câte 4 puncte, în timp ce Young Boys și TSKA Sofia au câte un punct, după primele două jocuri ale grupei.

Partida îi va avea la microfonul Digi Sport pe jurnaliștii George Dobre şi Dan Ștefănescu, în timp ce o ediţie specială a emisiunii Fotbal European va prefaţa jocul de pe Stadio Olimpico. Radu Naum îi va avea în platou pe Ilie Dumitrescu și Cristian Geambașu, iar la finalul meciului, Vali Moraru și invitații săi, Gabi Balint și Radu Paraschivescu, vor trage concluziile întâlnirii.

              

Telespectatorii Digi Sport au acces la cele mai urmărite competiții sportive din România și Europa. Alături de Liga 1, Liga 2 și Cupa României, posturile de televiziune Digi Sport transmit importante competiții fotbalistice europene, UEFA Champions League, UEFA Europa League, La Liga, Serie A, Ligue 1 și Bundesliga, cupele europene lahandbal, precum și cupele europene, campionatele mondiale și continentale de handbal, Formula 1 și MotoGP.

De asemenea, Digi Sport difuzează, în exclusivitate, în fiecare an, până în 2023, câte 50 de turnee WTA, în care, printre protagoniste, evoluează și sportivele românce.

Televiziunile Digi Sport 1, 2, 3, 4 și site-ul digisport.ro fac parte din grupul Digi | RCS & RDS. Grupul Digi mai deține televiziunea de știri Digi24, primul post TV Ultra HD din România, Digi 4K, postul Film Now (pay-tv), televiziunile tematice Digi World, Digi Life și Digi Animal World, televiziunile de muzică UTV, Music Channel, Hit Music și posturile de radio Pro FM, Digi FM, Dance FM și Chill FM.

Dan Petrescu, show în capitala Italiei: „Să ne dea Roma 2 fundași, că ei au 6!

„E clar că Roma e favorită, nu am zis-o eu, o zic faptele. Va fi până la final favorită. Cum să pregătim meciul, dacă nu am avut timp să ne antrenăm? Doar s-a terminat un meci, avem 7 jucători absenți. Spuneți-mi și mie cum să îl pregătesc? N-avem nici lot, nici jucătorii care trebuie la dispoziție. E o perioadă foarte grea pentru mine, pentru club. Greu găsesc soluții pentru a face vreo echipă. Ar fi miracolul carierei dacă vom câștiga mâine!

Clar, va fi o echipă improvizată. De obicei n-ai succes când faci asta. Jucătorii trebuie să dea tot ce au mai bun și să înțeleagă că dacă ai pierdut la Roma nu are de ce să îți fie rușine. Ținând cont că Roma are 6 fundași centrali în lot, nu ne dă și nouă doi?”, a spus Petrescu. 

Dacă n-am pe nimeni, ce soluții să am? Dacă nu avem fundași, toți sunt accidentați, ce vreți să fac? Să intru eu să joc? O să inventăm cu jucători care nu joacă pe postul lor. Cred că doar CFR are ghinionul ăsta în Europa, să aibă 3 fundași centrali din 4 accidentați – Dan Petrescu

Cum l-a caracterizat Paulo Fonseca pe Dan Petrescu

Paulo Fonseca (47 de ani), antrenorul italienilor, a lăudat organizarea campioanei României: „CFR Cluj este o echipă solidă, agresivă, cu calități certe. Anul trecut au mers mai departe dintr-o grupă cu Lazio, apoi n-au pierdut cu Sevilla, echipă care a câștigat până la urmă competiția. E o echipă care pierde foarte greu, nu va fi deloc ușor. Au un antrenor din școala veche”, a declarat Fonseca într-o conferință de presă.