Aşa arată spitalul construit de armată pentru tratarea cazurilor de coronavirus FOTO-VIDEO

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, spitalul construit de armată pentru tratarea cazurilor de coronavirus va fi operaționalizat în scurt timp, iar două aeronave militare vor aduce materiale sanitare din Turcia și Germania.

23 mart. 2020, 15:46

„La această oră sunt în derulare 15 misiuni, în care sunt implicați peste 140 de militari cu circa 100 de mijloace tehnice, printre care se numără operaționalizarea, din punct de vedere administrativ, a formațiunii medicale ROL 2 în incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” Otopeni, asigurarea unei reţele de calculatoare pentru Ministerul Sănătăţii şi realizarea unor acțiuni de triaj epidemiologic.

Amenajările interioare ale corturilor şi saloanelor de specialitate ale formațiunii medicale ROL 2 vor fi finalizate în cursul zilei de astăzi, 23 martie, urmând ca, în cel mai scurt timp, să fie branșată la utilităţi. Din punct de vedere medical, spitalul ROL 2 va fi funcțional după instalarea aparaturii medicale și parcurgerea etapelor de autorizare și acreditare. Totodată, în garnizoanele din țară, instituțiile medicale militare funcționează la capacitate maximă”, potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Apărării Naţionale. 

Tot astăzi, două aeronave ale Forțelor Aeriene Române vor executa zboruri pentru aducerea, în România, a unor echipamente de protecție medicală din Germania (cu o aeronavă C-130 Hercules) și Turcia (cu o aeronavă C-27 J Spartan).

Citeşte şi Tratament CORONAVIRUS. Medic specialist în boli infecţioase: Acest medicament are efecte asupra COVID-19