Aşa faci cei mai buni castraveţi muraţi de vară. Se murează la soare şi sunt numai buni de mâncat în câteva zile

Castraveţii muraţi sunt perfecţi în zilele caniculare. Nimic nu se compară cu o carne gătită la grătar asezonată cu un castravete murat. Vă prezentăm o reţetă simplă, cu care nu veţi da greş niciodată.

25 iul. 2021, 08:38
Aşa faci cei mai buni castraveţi muraţi de vară. Se murează la soare şi sunt numai buni de mâncat în câteva zile

Aşa faci cei mai buni castraveţi muraţi de vară.  Datorită temperaturilor ridicate, castraveţii fermentează mult mai repede şi sunt numai buni de mâncat în doar câteva zile.

Aşa faci cei mai buni castraveţi muraţi de vară. Reţeta simplă şi fără E-uri

Pentru prepararea celor mai delicioşi castraveţi muraţi aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 2,5 kg castraveți, o legătură de mărar uscat,  o legătură de cimbru uscat, cinci căței de usturoi, doi litri de apă, 75 de grame de sare mare pentru murături. Opţional puteţi folosi şi doi-trei ardei iuţi.

Mod de preparare

Primul pas este să spălaţi bune castraveţii apoi să-i lăsaţi să se scurgă. Pentru a se mura mai repede, la unul dintre capete curăţaţi puţin coajaşi crestaţi în formă de cruce. Dacă aveţi castraveţii mai mici, îi puteţi cresta la ambele capete.

Apoi, se pregătesc borcanele. Acestea trebuie să fie spălate şi uscate bine. La baza borcanului se pun câteva ramuri de cimbru şi mărar uscat. Apoi, se adaugă doi căţei de usturoi şi un ardei iute, dacă doriţi ca murăturile să fie puţin iuţi.

Următorul pas este să aşezaţi castraveţii în borcan cu grijă. Adăugaţi printre ei şi restul de ardei iute, mărar, cimbru şi usturoi. După ce aţi aranjat castraveţii în borcan, se fixează bine cu bețele de mărar păstrate, puse în cruce.

Citeşte şi Mămăligă boierească vs mămăliga italienească. Un deliciu românesc, după o rețetă străveche de un secol. Atenţie mare când puneţi sare

Apoi, se pun doi litri de apă într-un vas mare, se adaugă două linguri cu vârf de sare mare. Amestecăm sarea până când aceasta se dizolvă. Turnaţi saramura caldă în borcan, peste castraveţi până depășește nivelul acestora cu 3 degete bune.

După ce borcanul a fost umplut, se acoperă cu o farfurioară. În momentul în care va începe fermentația, lichidul se va umfla și se vor produce gaze. Acestea trebuie să aibă loc să iasă din borcan. Borcanul se așază într-un loc în care să aibă parte de căldură, de preferat la soare.

Pe măsură ce se murează, castraveții își vor schimba culoarea din verde în gălbui iar zeama din jurul lor va fi tulbure și lăptoasă. Pentru a grăbi fermentarea, unele persoane adaugă o felie de pâine în borcan. Dacă vreţi să faceţi asta, trebuie să aveţi grijă ca a doua zi să o scoateţi şi să o aruncaţi.

Dacă este foarte cald, castraveţii se vor mura în doar trei zile.

Borcanul de castraveţi muraţi se păstrează în frigider. De asemenea, cei care ţin la siluetă trebuie să ştie că aceştia au doar 12 calorii la 100 de grame.

Citeşte şi Reţeta fenomenală care face senzaţie pe reţelele de socializare. Internauţii de pe Tik Tok s-au îndrăgostit de pastele-chips. Iată cum poţi să le prepari şi tu – VIDEO


loading...