ASASINAT CA ÎN FILME: O constănţeancă a plătit criminali care să-i ucidă fostul soţ

O femeie din Constanţa este suspectată că, alături de prietenul ei, a pus la cale uciderea fostului soţ, om de afaceri, oferind unor asasini până la 22.000 de euro pentru împuşcarea acestuia. Magistraţii Tribunalului Constanţa au decis, miercuri seara, ca femeia şi iubitul ei să fie cercetaţi în libertate. Procurorii au făcut deja recurs, care se va judeca la Curtea de Apel Constanţa.

RomaniaTV.net
27 feb. 2013, 17:12
ASASINAT CA ÎN FILME: O constănţeancă a plătit criminali care să-i ucidă fostul soţ

Poliţiştii şi procurorii constănţeni au anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că au dejucat o tentativă de omor asupra unui om de afaceri constănţean, în vârstă de 36 de ani, patron al unei firme de transport, potrivit Mediafax.

Adjunctul şefului Poliţiei Judeţene Constanţa, Adrian Ropotan, a declarat că, în 22 februarie, omul de afaceri Daniel Tiberiu Vădineanu a anunţat Poliţia că în urmă cu o zi fusese contactat de o persoană care i-a spus că fosta sa soţie, de care a divorţat anul trecut şi cu care are un copil, ar pune la cale uciderea sa.

„Pe data de 22 februarie, Daniel Tiberiu Vădineanu, om de afaceri, a sesizat IPJ Constanţa că pe data de 21 februarie a fost contactat de o persoană care i-a spus că soţia sa, Liliana Vădineanu, de care a divorţat în 2012, vrea să-l ucidă şi este în căutarea unor persoane care să ducă la îndeplinere fapta contra unei sume de bani”, a afirmat Adrian Rapotan.

Poliţiştii şi procurorii au stabilit că cele sesizate de bărbat se confirmă. Astfel, fosta soţie a bărbatului, Liliana Vădineanu, s-a întors în urmă cu două săptămâni din Germania, unde contactase o persoană pentru uciderea fostului soţ, plătindu-i acesteia o sumă în avans. Anchetatorii spun că persoana din Germania, care a primit o parte din bani, nu a dus la îndeplinire planul, astfel că, revenită în România, femeia, împreună cu prietenul său, Daniel Lucian Sasu, au încercat să găsească alte persoane pentru uciderea omului de afaceri, fiind refuzaţi.

„Pe data de 11 februarie, Liliana Vădineanu şi Daniel Lucian Sasu au revenit în România din Germania, fiind dispuşi să plătească o sumă cuprinsă între 13.000 şi 22.000 de euro pentru uciderea lui Daniel Tiberiu Vădineanu. Anterior, în Germania, ea a plătit o sumă de bani în avans pentru uciderea soţului, dar acea persoană şi-a însuşit banii fără să ducă planul la îndeplinire. Căutau pe altcineva să comită fapta după ce fuseseră refuzaţi de alte trei persoane în România”, a explicat Adrian Rapotan.

El a menţionat că cele trei persoane contactate pentru comiterea faptei sunt din judeţul Constanţa.

Anchetatorii spun că femeia plănuia uciderea fostului său soţ pentru a putea prelua custodia copilului, în condiţiile în care, astfel, ar fi avut dreptul de a administra averea omului de afaceri.

Liliana şi Daniel Tiberiu Vădineanu au împreună un copil în vârstă de şase ani şi jumătate. Anchetatorii susţin că ei au fost căsătoriţi timp de şase – şapte ani, au divorţat anul trecut, custodia copilului este comună, dar domiciliul acestuia fusese stabilit la tatăl său.

Procurorul Matei Dragomir, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, a spus că Lucian Sasu ar fi recunoscut fapta în faţa anchetatorilor şi pare că regretă cele întâmplate, în timp ce femeia neagă că ar fi fost implicată în aşa ceva. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 15 ani.

Adrian Rapotan a precizat că ancheta este în plină desfăşurare şi că alte detalii legate de acest caz ar putea fi dezvăluite în zilele următoare.

Liliana Vădineanu şi Daniel Lucian Sasu au fost reţinuţi pentru instigare la omor calificat.


loading...