Asasinatul din Arad. Ce s-a găsit in torpedo-ul maşinii explodate. Detaliul care schimbă totul

Procurorul de caz a cerut mai multe expertize, de la tipul de exploziv folosit până la toate detaliile surprinse de camerele de supraveghere, dar ancheta bate pasul pe loc.

03 iun. 2021, 18:19
Asasinatul din Arad. Ce s-a găsit in torpedo-ul maşinii explodate. Detaliul care schimbă totul

Asasinatul din Arad. Explozia unei mașini în Arad, în urma căreia a murit omul de afaceri Ioan Crișan, se conturează tot mai mult drept un asasinat la comandă. Procurorii au anunțat că investighează acum un omor calificat cu premeditare, dar mobilul şi făptaşii nu se prefigurează.

În interiorul maşinii care a luat foc după explozie,  în torpedou, a fost descoperit un dispozitiv mobil intact. Telefonul conținea mai multe numere de telefon care ar putea să-i ajute pe anchetatori să elucideze cazul.

O ipoteză nouă în cazul asasinării omului de afaceri din Arad a apărut miercuri seară, în emisiunea lui Victor Ciutacu, Ioan Crişan  putea fi eliminat pentru o miză imobiliară uriașă.

Dezvăluirea care schimbă tot în atentatul de la Arad. Explozibilul folosit în tragedie a fost de tip militar. Afaceristul Ioan Crişan, filat timp de 14 zile!
Unul dintre prietenii afaceristului spune că, de 10 ani, anumite persoane încercau sa îi ia afacerea cu ferma și să o transforme în stațiune balneară.

Motivul ar fi ca pe terenul respectivei ferme de pește să fie ridicată o stațiune tip Băile Felix, profitând de puțul de apă geotermală aflat pe terenul respectiv,  căruia valoare este estimată la 1,5–3 milioane de euro.

Pentru a-i prelua afacerea, grupările interesate l-ar fi convins pe Ioan Crișan să ia credite, aparent rentabile, pentru ca apoi să-l falimenteze. O altă pistă ar fi fost asocierea, de care Crișan s-ar fi ferit tot timpul.

Nu este exclusă nici crima pasională. Ziua de vineri, de dinaintea tragediei, afaceristul Ioan Crișan și-a petrecut-o la ferma sa, situată la 11 km de Arad, iar seara, la ora 21.00, a ajuns acasă. Și-a parcat mașina pe locul 343, locul său de parcare, după care a urcat la etajul 1, în apartamentul în care a rămas toată noaptea.

Dimineața, la ora 06.40, a ieșit din scara blocului și a plecat spre cafenea. Nu s-a oprit deloc pe drum. În momentul de față, poliția vizionează imaginile de pe sute de camere de supraveghere din oraș.

Surse apropiate anchetei au confirmat pentru Romania Tv  faptul că există un cerc restrâns de suspecți și se verifică toate pistele.

În ceea ce privește amanta afaceristului, este vorba chiar despre contabila firmei acestuia. Femeia a fost audiată în fața organelor de cercetare penală și ar fi recunoscut deja această idilă.

Aurora , în vârstă de 53 de ani, este și consilier local în comuna Iratosu, dar ocupă și funcția de director executiv la firma lui Ioan Crișan. Mai mult decât atât, autovehicul afaceristului era trecut chiar pe numele surorii Aurorei.

Ioan Crişan, bărbatul mort după ce autoturismul lui a explodat, era un prosper om de afaceri. A stat 25 de ani la primul sau job: electronist la Aeroportul din Arad, pentru ca mai apoi să se orienteze către transporturi.

Procurorul care conduce ancheta în cazul asasinării omului de afaceri arădean Ioan Crişan a dispus efectuarea mai multor expertize şi constatări criminalistice, a anunţat, luni, Parchetul General. Ancheta vizează infracţiunea de omor calificat cu premeditare, încadrarea iniţială fiind cea de omor.

EXCLUSIV Cum a fost ameninţat Ioan Crişan să-şi vândă afacerea. Dezvăluiri halucinante ale unui apropiat: „Se intenționează intimidarea familiei. În mod sigur fiica va prelua afacerea, iar ei i se va spune: dacă nu o cedezi, vei ajunge ca taică-tău: pulverizată!”

Parchetul General a transmis, luni, date cu privire la ancheta derulată la Arad, după asasinarea omului de afaceri Ioan Crişan.

”Cercetările se efectuează sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat cu premeditare, în urma exploziei decedând o persoană de sex masculin. În cursul zilei de ieri, a fost finalizată cercetarea la faţa locului”, a transmis Parchetul General.

Sursa citată a precizat că procurorul de caz a dispus realizarea mai multor lucrări criminalistice (expertize şi constatări) din multiple specialităţi, raportat la natura complexă a aspectelor care sunt investigate.
”În cauză au fost audiate mai multe persoane,  în continuare fiind efectuate activităţi de urmărire penală în ritm continuu şi susţinut. În vederea unei bune înfăptuiri a actului de justiţie şi soluţionării cu celeritate a cauzei,  au fost alocate importante resurse umane şi logistice de către Poliţia Română, care îşi desfăşoară activitatea sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică”, au mai precizat procurorii.

Omul de afaceri arădea Ioan Crişan a murit, sâmbătă, după ce maşina în care se afla a explodat în parcarea unui supermarket din Arad.