Asasinii jurnalistei Anna Politkovskaia au primit ANI GREI de ÎNCHISOARE

Asasinii jurnalistei ruse Anna Politkovskaia au primit pedepse cu închisoarea de la 15 ani de detenţie, până la închisoarea pe viaţă.

RomaniaTV.net
27 mai 2014, 15:18
Asasinii jurnalistei Anna Politkovskaia au primit ANI GREI de ÎNCHISOARE

Procurorul rus Boris Loktionov a cerut închisoare pe viaţă pentru Rustam Mahmudov, care a recunoscut la 21 mai că este vinovat de uciderea jurnalistei, deschizând focul asupra ei în timp ce aceasta intra în imobilul în care locuia.

Loktionov a cerut 22 de ani de detenţie pentru Lom-Ali Gaitukaiev şi un poliţist moscovit, Serghei Hajikurbanov, care a recunoscut că a participat la pregătirea asasinatului.

Citeşte şi Asasinate care au zguduit lumea: Anna Politkovskaia, jurnalista incomodă, ofrandă de ziua lui Putin

Parchetul a mai cerut 15, respectiv 19 ani de închisoare pentru cei doi fraţi ai trăgătorului, Jabrail şi Ibrahim Mahmudov, care au pândit sosirea jurnalistei şi l-au anunţat pe fratele lor. Avocaţii copiilor jurnalistei au cerut tribunalului să dea dovadă de clemenţă faţă de cei doi fraţi ai trăgătorului şi au cerut totodată să le reducă pedeapsa la 8, respectiv 8 ani şi jumătate.

Instanţa va formula verdictul la 9 iunie în această anchetă care, deşi a identificat persoanele implicate direct în asasinarea jurnalistei Anna Politkovskaia, nu a stabilit cine sunt cei care au comandat asasinatul.