Bărbatul cu cetăţenie română, reţinut în cazul asasinării jurnalistei Victoria Marinova, eliberat. Adevăratul asasin, prins în Germania

Cetăţeanul român de origine ucraineană reţinut la Ruse în cadrul investigaţiei privind uciderea jurnalistei Victoria Marinova a fost eliberat, nefiind stabilită nicio legătură cu crima, afirmă oficiali din Poliţia Română.

RomaniaTV.net
09 oct. 2018, 10:20
Bărbatul cu cetăţenie română, reţinut în cazul asasinării jurnalistei Victoria Marinova, eliberat. Adevăratul asasin, prins în Germania

UPDATE: Procurorul general al Bulgariei, Sotir Tsatsarov, a confirmat miercuri că un bărbat bulgar a fost reţinut în Germania şi a fost pus sub acuzare pentru violarea şi uciderea jurnalistei Viktoria Marinova, scrie Reuters.

UPDATE: Suspectul în cazul jurnalistei bulgare Viktoria Marinova a fost identificat ca fiind Severin Krasimirov, un tânăr de 21 de ani. Poliţia ar fi găsit sângele victimei pe hainele sale, conform unor surse citate de site-ul nova.bg.

UPDATE: Presupusul criminal al jurnalistei bulgare Viktoria Marinova a fost reţinut, scrie site-ul nova.bg, care notează că autorităţile nu au confirmat informaţia.

Potrivit postului de televiziune NOVA, care citează surse apropiate anchetei, este vorba despre un bărbat identificat în baza probelor ADN găsite la locul crimei, pe malul Dunării, la Ruse.

Suspectul a fost reţinut în Germania, acolo unde a reuşit să fugă după comiterea crimei. Presa bulgară anunţă că se numeşte Severin Krasimirov.

Site-ul bulgar notează că probele ADN prelevate de la locul crimei au coincis 100 la sută cu cele ale suspectului reţinut în Germania. Acesta are 21 de ani, iar poliţia le-a reţinut atât de soţia acestuia, cât şi pe mătuşa tânărului.

Autorităţile au refuzat să comenteze informaţiile publicate de nova.bg.


UPDATE: Oficiali din Poliţia Română au declarat pentru News.ro că luni, în jurul orei 19.30, la Ruse, în zona în care a fost ucisă jurnalista a fost identificat un cetăţean român care nu a putut justifica motivul pentru care se află la acea oră în acel loc, motiv pentru care a fost considerat suspect şi dus la secţia de poliţie pentru verificări.

Oficialii din IGPR spun că au discutat telefonic cu omologii din Bulgaria, care au afirmat că cetăţeanul român a fost dus la secţie pentru verificări în cadrul acestui dosar. El a fost eliberat, nefiind stabilită vreo legătură cu crima.

În acelaşi context, autorităţile bulgare au anunţat că au reţinut o persoană suspectă, care nu este cetăţean român.

Poliţia bulgară a anunţat marţi că verifică alibi-ul unui cetăţean român de origine ucraineană, reţinut pentru 24 de ore în cadrul anchetei privind asasinarea jurnalistei de investigaţii Viktoria Marinova


UPDATE: Cetăţeanul român reţinut în cadrul investigaţiei privind uciderea jurnalistei Victoria Marinova este de origine ucraineană, el nu este suspect de crimă, are un alibi care este verificat, a anunţat marţi şeful Departamentului Regional al Ministerului de Interne, Teodor Atanasov, conform postului naţional de radio bulgar.

În cadrul investigaţiei privind uciderea Victoriei Marinova, a fost reţinut un cetăţean român, al cărui alibi este verificat. La acest moment, el nu este suspect de crimă”, a declarat Atanasov.

El a precizat că bărbatul este reţinut pentru 24 de ore. De asemenea, Atanasov a adăugat că ministrul de Interne Mladen Marinov, directorul DGCOC şi trei procurori participă la investigaţie.

O persoană cu cetăţenie română, dar cu paşaport moldovenesc / ucrainean, a fost reţinută în cazul uciderii jurnalistei Victoria Marinova, anunţă postul naţional de radio bulgar, care precizează că informaţia nu a fost confirmată încă de autorităţile bulgare.

Cu puțin timp înainte, poliția anunțase reținerea unui suspect în cazul uciderii ziaristei Victoria Marinova, în vârstă de 30 de ani, care a fost asasinată în localitatea bulgară Ruse în weekendul trecut, transmite Reuters, care citează surse guvernamentale.

„Putem spune că este un suspect reținut”, a spus sursa, fără a detalia.

Bărbatul reţinut este audiat de către poliţişti şi procurori în prezenţa ministrului de Interne. Autorităţile verifică dacă ADN-ul său corespunde cu cel găsit asupra trupului jurnalistei ucise. Cert este că obiecte aparţinând victimei au fost găsite în casa presupusului asasin.

Potrivit cotidianului Dnevnik, citat de topsky.sk, ziarista a fost bătută și violată înainte de a fi ucisă.

Corpul ei a fost găsit într-o zonă greu accesibilă, în niște tufișuri, lângă Dunăre. Potrivit primelor elemente ale anchetei, ziarista a fost strânsă de gât.

Un procuror local, Gheorgi Gheorgiev, a declarat că au fost furate telefonul mobil al victimei, cheile de la mașină, ochelarii și o parte din haine.

Gheorgiev a declarat că sunt avute în vedere câteva ipoteze, pentru a se stabili dacă este vorba despre un atac la întâmplare sau o crimă legată de munca ziaristei. Acesta a refuzat să răspundă dacă există semne de violențe sexuale.

Site-ul de știri Rusemedia.bg, citat de Europa Liberă, scrie că este posibil ca Marinova să fi făcut jogging la momentul atacului, în condițiile în care se antrena pentru o cursă.

Reporter cu experiență vastă în televiziune, Marinova a fost mai mulți ani gazda unei emisiuni de lifestyle și se afla în echipa de conducere a TVN.

Cu câteva luni în urmă, devenise gazda unei emisiuni de investigații intitulate Detector. Una dintre cele mai recente emisiuni a difuzat interviuri legate de fraudarea unor fonduri europene de către companii private.

Jurnalista bulgară Victoria Marinova a fost violată şi ucisă, cadavrul său fiind găsit în apropierea malului Dunării, la Ruse

Victoria Marinova, prezentatoare TV şi director administrativ la postul regional TVN, a fost violată şi ucisă, cadavrul său fiind găsit aproape de malul Dunării, la Ruse, a anunţat poliţia bulgară, potrivit balkaninsight.com.

Marinova, care avea 30 de ani, ar fi fost violată, bătută şi strangulată. Cadavrul său a fost găsit de un trecător, sâmbătă după-amiază, şi seara a fost identificat de familia femeii.

Site-ul Terminal 3 scrie că în ultima sa emisiune, Victoria Marinova i-a intervievat pe jurnalistul din România Attila Biro, de la Rise project, şi pe bulgarul Dimitar Stoianov, de la Bivol, tema interviului fiind recenta reţinere a celor doi de către poliţie în apropierea oraşului Radomir, unde subiecţii unei investigaţii încercau să ardă documente legate de o fraudă cu fonduri europene.

Potrivit presei, nu se ştie însă dacă această crimă are vreo legătură cu activitatea profesională a Victoriei Marinova.

Georgi Georgiev, şeful procuraturii din Ruse, şi directorul adjunct al poliţiei locale, Ilian Enchev, au spus, într-o conferinţă de presă, că sunt luate în calcul „toate variantele” cu privire la această crimă.

Majoritatea obiectelor personale ale jurnalistei lipseau în momentul în care jurnalista a fost găsită în iarbă, într-o zonă mai puţin aglomerată a promenadei din Ruse. Încă nu există suspecţi în acest caz.

Uciderea jurnalistei bulgare a fost condamnată de Harlem Desir, reprezentant al OSCE pentru Libertatea Presei, acesta cerând „o anchetă completă şi minuţioasă”.

Federaţia Europeană a Jurnaliştilor a notat, pe Twitter, că ultimul articol al Victoriei Marinova avea ca subiect corupţia de stat.

Marinova este al treilea journalist ucis în Uniunea Europeană în mai puţin de un an, după Daphne Caruana Galizia, din Malta, şi Jan Kuciak, din Slovacia.