ASF a demarat controale în regim de urgenţă la companiile Asirom, Generali, Groupama şi Uniqa

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a demarat controale în regim de urgenţă la companiile Asirom, Generali, Groupama şi Uniqa, după ce în spaţiul public au apărut informaţii conform cărora nu toate societăţile de asigurare oferă cotaţii pentru poliţele RCA pe durata de o lună, a anunţat luni ASF.

RomaniaTV.net
12 iun. 2017, 12:51
ASF a demarat controale în regim de urgenţă la companiile Asirom, Generali, Groupama şi Uniqa

Autoritatea a mai precizat că rezultatele vor fi făcute publice după finalizarea acţiunilor de control.

Piaţa RCA a fost zguduită de scandaluri după declanşarea falimentului în cazul Astra şi Carpatica. În prezent, pe această piaţă activează nouă jucători: Euroins, City Insurance, Allianz-Ţiriac, Generali, Asirom, Omniasig, Groupama, Uniqa şi Grawe.

Primele cinci firme de asigurare din România deţineau, la finalul anului trecut, 63,7% din piaţă, compania Allianz-Ţiriac încheind anul ca lider, în timp ce primii cinci jucători din piaţa RCA deţineau o cotă de 74,1%, Euroins având cea mai mare cotă de piaţă, potrivit datelor ASF.

Citeşte şi Chiriţoiu: Dacă tarifele RCA ar fi fost plafonate în continuare, Comisia Europeană ar fi declanşat o procedură de infringement

Alte două companii, Euro Insurance DAC şi DallBogg, au primit avizul ASF pentru a vinde asigurări pe piaţă, pe baza paşaportului european.

Volumul total al primelor brute subscrise pe segmentul asigurărilor de răspundere civilă auto RCA a atins anul trecut un total de 4,03 miliarde lei (897 milioane euro), cu 29% mai mult decât în anul anterior, în contextul creşterii primei medii.