Asimptomaticii care refuză internarea au dreptul la concediu medical. Tătaru: „Nu mai putem condiţiona internarea în acest moment”

Pacienţii asimptomatici diagnosticaţi cu coronavirus care refuză internarea au dreptul la concediu medical, a anunţat ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru, potrivit News.ro.

RomaniaTV.net
08 iul. 2020, 11:46
Asimptomaticii care refuză internarea au dreptul la concediu medical. Tătaru: „Nu mai putem condiţiona internarea în acest moment”

Ministrul Sănătăţii a precizat că un pacient confirmat cu coronavirus care refuză internarea trebuie să fie gestionat de medicul de familie, iar acesta este obligat să-i acorde concediu medical. Tătaru spune că internarea nu mai poate fi condiţionată în prezent.

Citeşte şi STUDIU Infecţia cu noul coronavirus poate cauza leziuni cerebrale grave. Cum se manifestă inflamaţia ADEM

În timpul unei vizite pe care a întreprins-o la Constanţa, ministrul a fost întrebat dacă îşi pot lua concediu medical cei care stau în izolare, invocându-se un caz de la Câmpina, unde medicul de familie i-a spus unui pacient că nu-i poate da concediu medical întrucât a refuzat internarea. 

Nu mai putem condiţiona această internare în acest moment. Dacă acel pacient respectă acea izolare la domiciliu, el s-a prezentat undeva, având un test pozitiv, a fost evaluat, a refuzat o internare, i s-au făcut nişte recomandări, respectă acele recomandări, este luat în primire de medicul de familie şi acest medic de familie trebuie să-i acorde acele zile de concediu”, a explicat Tătaru.

Ministrul a adăugat că acel pacient trebuie să facă o sesizare la Direcţia de Sănătate Publică, iar acel caz va fi cercetat.