Asistenta aiurită: A aruncat rinichiul pentru transplant crezând că este gunoi

O asistentă de la Centrul Medical al Universităţii Toledo, din Statele Unite, a aruncat un rinichi pregătit pentru transplant, crezând că este gunoi.

RomaniaTV.net
26 sept. 2012, 13:15
Asistenta aiurită: A aruncat rinichiul pentru transplant crezând că este gunoi

Rinichiul fusese donat de un bărbat pentru sora sa, care urma să facă operaţia de transplant pentru a-şi salva viaţa. Operaţia de transplant a fost anulată, informează Associated Press, citată de Daily Mail, care adaugă că, deocamdată nu au fost date publicităţii numele celor implicaţi în acest episod dezastruos şi dezonorant pentru instituţia medicală.

Asistenta a relatat că nu se afla în camera în care fusese adus rinichiul pregătit pentru transplant, într-un recipient special, cu gheaţă, iar când a revenit, a crezut că este vorba despre un reziduu şi s-a grăbit să îl arunce la gunoi.

Incidentul, care s-a petrecut în data de 10 august, a fost dezvăluit abia acum, pentru Centrele serviciilor Medicare şi Medicaid, într-un raport din care AP a obţinut o copie. Toby Klinger, purtătorul de cuvânt al centrului medical aflat în Ohio, a declarat sec că  „rinichiul devenise inutilizabil din cauza unei erori umane”.      

În urma acestui incident, centrul medical a suspendat temporar donaţiile de rinichi şi îşi revizuieşte politicile de comunicare între personalul instituţiei şi supraveghere a practicilor medicale, pentru ca asemenea erori medicale grosolane să nu se repete.

Pacienta care urma să primească rinichiul, precum şi fratele ei donator, ar putea da în judecată instituţia, cerându-i despăgubiri consistente.