Asistenta lui Sârbu: „Măruţă se temea tot timpul că va fi dat afară. Îţi era şi milă”

Doina Gradea a fost numărul doi în PRO TV vreme de peste un deceniu. Într-un text de o sinceritate şocantă povesteşte despre mecanismele secrete ale celui mai mare post TV din România.

02 sept. 2015, 15:12
Asistenta lui Sârbu: „Măruţă se temea tot timpul că va fi dat afară. Îţi era şi milă”

A fost multă vreme asistenta celui mai important şef de televiziune din România, e vorba de Adrian Sârbu. nimeni nu putea intra la marele boss fără să treacă de Doina Gradea. Fostă jurnalistă, inteligentă şi cinică, l-a ajutat pe influentul mogul să-şi conducă afacerea şi să-şi impună viziunea. Acum, doamna Gradea a decis să vorbească. Într-un text lung, publicat pe blogul ”Oare sunt un porc?”, dezvăluie multe taine din culisele celei mai importante televiziuni.

„În toată galeria de vedete PRO TV, una singură m-a mirat ca prezenţă în PRO TV şi, ulterior, ca evoluţie.

Pentru mine, această persoană reprezintă unul din paradoxurile televiziunii din România.

Se numeşte Cătălin Măruţă. Dintr-un cvasinecunoscut, cu a lui garsonieră şi Tonomat de la TVR 2, uşor umblat şi pe la Realitatea, un post mic-mic la acea vreme, ajunge brusc într-o bună zi, când nici nu se aştepta, la televiziunea numărul unu din România, la PRO TV.

Cum zice o cunoştinţă de-a mea, în ziua aia, domnul Măruţă “a avut scară la Dumnezeu”. Şi asta nu e tot”, scrie Dorina Gradea.

Declaraţie bombă a fostei asistente a lui Sârbu: Cum a fost înlocuită Teo cu Măruţă

„Cine îşi aduce aminte, Măruţă a înlocuit locul rămas liber după plecarea de la PRO TV a lui Teo Trandafir. Teo cu al ei show, a devenit la PRO TV cea mai mare vedetă de entertainment din România.Cu toată experienţă de televiziune, de telespectator, chiar eu nu îmi puteam imagina cine sau ce ar putea să o înlocuiască pe Teo, marea vedetă TV care îi cucerise pe toţi românii după Florin CălinescuDoina Gradea

În urmă unor discuţii neprietenoase, Teo a plecat de la PRO TV.

I s-a urât şi ei cu binele, din păcate… Despre Teo vom vorbi în detaliu tot într-un alt episod.

Vine aşadar ăsta mic, Măruţă, mai necunoscut, puţin timid şi speriat de locul în care se află. Îi tremurau genunchii când a intrat pe poarta PRO TV, “poarta magică”. Cred că şi el se întreba “ce dracu’ caut eu aici?!”

Ne uităm la primele lui emisiuni şi ni se părea că are faţa unui intrus care aşteaptă din minut în minut să fie scos din platou şi dat afară din PRO TV.

Uşor, uşor, ajutat enorm de echipa de producţie şi de toată “maşinăria” de marketing şi PR a PRO TV-ului a răzbit omul şi a început să se impună, să facă audienţă.

Vorbeam cu el destul de rar, eu eram la PRO TV Internaţional şi îmi aduc aminte că îl sunam să-l invit pe la emisiunile noastre. Parcă era mirat că e invitat şi mă întreba dacă e bine ce face, dacă toată lumea e mulţumită şi “oare ce zice domnul Sârbu”. Tot timpul îi era teamă că va fi dat afară.  Avea o nesiguranţă teribilă a locului său la PRO TV că îţi era şi milă.

Profesional, îşi făcea treaba bine, iar eu chiar l-am apreciat pentru eforturile făcute. Adică un cvasinecunoscut în Acces-ul PRO TV (n.r. termen care defineşte emisiunea difuzată înainte de principalul jurnal de ştiri al zilei), înainte de Andreea Esca. Mai băiete, mă, era mare şmecherie.

A rămas însă mereu cu un fel de “tic”: nu se simţea neapărat bine şi sigur pe el în emisiune. Parcă se uita mereu în spate să nu vină cineva să-i spună “de azi nu mai lucrezi aici”. 

Pentru că se vedea de la o poştă că nu e “bazat”, slab la capitolul cultură generală, slab la capitolul “emoţie”, slab la capitolul “cum se face de fapt o adevărată emisiune de televiziune”.

A avut noroc şi nu a făcut nimic bun să-şi schimbe imaginea aia de băiat de la ţară venit la oraş.
Nu a refuzat însă să facă orice pentru un strop de audienţă. Să intre cu bocancii în viaţă oamenilor, să fie părtinitor.

Timpul a trecut, iar Măruţă a devenit din ce în ce mai ‘aşezat” în PRO TV. Îşi câştigase în sfârşit un loc aici, la vârf.

Surpriză mare, uite-l pe Măruţă că se însoară cu Andra.  Extraordinară lovitură de imagine!!!

Andra era o cântăreaţa extrem de cunoscută, având publicul ei.

“Maşină” de PR (n.r. relaţii publice) a PRO TV s-a pus în mişcare din nou, folosind asta pentru a-şi promova şi mai tare vedeta, pe Măruţă, şi apoi pe Andra, devenită de asemenea vedetă PRO TV.

Nu se ştia acum care e mai tare în familie: Măruţă sau Andra? Nu mai conta. Combinaţia lor însemna success pentru mulţi. Au devenit un fel de reper pentru un anumit public”, mai precizează foszl nr. 2 din PRO TV.