Asistentă medicală, acuzată că a ucis șapte bebeluși. Femeia a încercat să ucidă încă 10 copii mici

Asistenta medicală Lucy Letby (32 de ani) este acuzată că a ucis cinci băieți și două fete și că a încercat să ucidă încă zece copii între iunie 2015 și iunie 2016 la un spital din Cheshire, Marea Britanie.

06 oct. 2022, 08:55
Asistentă medicală, acuzată că a ucis șapte bebeluși. Femeia a încercat să ucidă încă 10 copii mici

Lucy Letby, din Hereford, a fost angajată la secţia de neonatologie a acestui spital, după ce a lucrat în unitatea de neonatologie a Spitalului Contesa de Chester, din Chester. Într-o primă înfăţişare care a avut loc miercuri la Manchester Crown Court ea neagă toate acuzațiile. Femeia este acuzată că ar fi ucis cinci băieți și două fete, între iunie 2015 și iunie 2016, la Spitalul Contesa de Chester.

Părinții lui Lucy, John (76 de ani) și Susan (62 de ani), au participat și ei la proces, la fel ca și părinții copiilor uciși.

O hotărâre judecătorească interzice raportarea identităților copiilor supraviețuitori și decedați despre care se presupune că au fost atacați de Letby și interzice identificarea părinților sau a martorilor legați de aceşti copii.

Citeşte şi Primul soldat rus care s-a predat în cadrul programului „Vreau să trăiesc” rupe tăcerea: „Am căutat cum să mă predau ca să nu fiu ucis”

Identitățile copiilor care au murit și ale celor care au reușit să supraviețuiască nu au fost anunțate, scrie Daily Mail. Se estimează că procesul de la Manchester va dura cel mult șase luni.

La începutul acestui an, Letby a fost acuzată inițial de uciderea a opt bebeluși și tentativa de ucidere a încă zece.

Citeşte şi Măsuri de criză drastice anunţate la Kiev. Salariul minim va fi eliminat, populaţia riscă să se adâncească şi mai mult în sărăcie