Asistenta medicală care l-a îngrijit pe Boris Johnson şi-a dat demisia în semn de protest. „M-am săturat. Nu suntem respectaţi”

Asistenta medicală care l-a îngrijit pe Boris Johnson, după ce premierul britanic a ajuns la terapie intensivă din cauza COVID-19, a demisionat. Jenny McGee a mărturisit că este dezamăgită de "lipsa de respect" arată de Guvernul de la Londra faţă de angajaţii din domeniul sănătăţii.

19 mai 2021, 15:28
Asistenta medicală care l-a îngrijit pe Boris Johnson şi-a dat demisia în semn de protest. „M-am săturat. Nu suntem respectaţi”

Jenny McGee este asistenta medicală care l-a îngrijit pe Boris Johnson timp de două zile, perioadă în care a stat la terapie intensivă. Ea a dezvăluit că angajaţii premierului britanic au încercat să o convingă să apară într-o fotografie prin care voia să se mulțumească sistemului de sănătate în timpul unei vizite la Downing Street, o vizită ce ar fi trebuit să fie discretă.

„Nu suntem respectaţi şi nu primim salariul pe care îl merităm. M-am săturat. Aşa că mi-am depus demisia”, a spus asistenta medicală care l-a îngrijit pe Boris Johnson, după ce a fost întrebată despre propunerea Guvernului de a creşte salariile din domeniul sănătăţii cu 1%, potrivit The Guardian.

Jenny McGee nu a ezitat să critice Guvernul britanic.

„Multe asistente cred că guvernul nu a gestionat foarte bine criza de COVID – indecis, mesaje ambiguee. Este foarte supărător”, a mai precizat Jenny McGee.

 

Citeşte şi: Boris Johnson a dat lovitura cu campania de vaccinare din Anglia. Partidul său a obţinut prima victorie după o jumătate de secol, într-un important bastion laburist

Asistenta medicală care l-a îngrijit pe Boris Johnson a făcut aceste declaraţii în cadrul unui documentar legat de cele 15 luni de COVID din Marea Britanie, notează Digi24.

Un studiu realizat în 2020 de către Colegiul Regal al Asistenţilor relevă că din ce în ce mai mulţi angajaţi din acest domeniu iau în calcul să-şi dea demisia, principalul motiv fiind salariile mici. Potrivit cercetării, 73% din 42.000 de asistenţi şi asistente medicale din Marea Britanie au spus că un salariu mai mari i-ar face să se simtă mai apreciaţi.

Paul Cullen, preşedintele Colegiului spune că angajaţii din Asistenţă sunt epuizaţi şi ajunşi la burnout după ce au „tras” un an cu pandemia de COVID.

„Este o insultă să auzi că guvernul a propus mărirea salariilor cu 1%, asta demonstrând cât ascultă decidenţii şi cât respect au pentru asistenţi şi asistente, aceştia din urmă punându-şi vieţile în pericol”, a spus Cullen.

Premierul britanic Boris Johnson a afirmat că sunt şanse mari ca din 21 iunie să nu mai fie nevoie de regula distanţării fizice în Anglia.

Citeşte şi: Anglia poate renunţa de luna viitoare la distanţarea socială. Boris Johnson anunţă relaxări fără precedent ale restricţiilor