Asistentă româncă, după 15 ore de muncă: „Eşti îmbrăcat şi izolat până în dinţi. Nu mai ai aer, te apucă ameţeala. Dar mergi înainte”

O asistentă româncă din Germania vorbeşte despre eforturile pe care le depun, atât ea, cât şi colegele ei, pentru a suporta echipamentul de protecţie împotriva COVID-19 ore întregi de muncă. "Să nu mai aer, să te apuce ameţeala, dar să mergi înainte, să fii acolo", le-a mărturisit asistenta următorilor săi de pe internet.

RomaniaTV.net
05 nov. 2020, 06:15
Asistentă româncă, după 15 ore de muncă: „Eşti îmbrăcat şi izolat până în dinţi. Nu mai ai aer, te apucă ameţeala. Dar mergi înainte”

Lucrează în jur de 15 ore pe zi şi luptă în linia întâi pentru a salva vieţile pacienţilor infectaţi cu COVID-19. Asistenta a mărturisit că de când a început pandemia nu mai are viaţa personală, nu mai face lucruri în afară de mersul la muncă şi întorsul acasă şi că e foarte obositor.

„Bună dimineaţa. Fata din poză sunt eu. După 15 ore de muncă în situaţia de corona. Să porţi un echipament de corona înseamnă să fii îmbrăcat şi izolat până în dinţi. Să nu mai ai aer, să te apuce ameţeala şi să mergi înainte, să fii acolo. Suntem oameni. Astăzi o să lucrez 12 ore. Ieri am lucrat 15. 7/7. Pentru oameni ca voi, care nu sunteţi responsabili.

Noi nu mai avem viaţă privată. Noi nu mai ştim altceva decât muncă şi acasă. Pentru că smardoii nu poartă măşti. Pentru că smardoii nu respectă distanţa socială. Pentru că ei sunt cool, domne, şi trebuie să facem toţi botez şi nunţi acum, în perioada asta”, a povestit asistenta pe Tik Tok.

@jonikyl0

##am limit# ##fiti responsabili#

♬ Originalton – bubu