Asociaţia Naţională pentru Arme de Foc nu susţine „niciun fel de interdicţie privind armele” în urma atacului din Florida

Asociaţia Naţională pentru Arme de Foc (NRA) a declarat că nu susţine niciun fel de interdicţie privind armele în urma atacului de la un liceu din Florida soldat cu 17 morţi, scrie BBC, preluat de News.ro.

RomaniaTV.net
26 feb. 2018, 07:51
Asociaţia Naţională pentru Arme de Foc nu susţine „niciun fel de interdicţie privind armele” în urma atacului din Florida

Dana Loesch, purtătoarea de cuvânt a grupului, a declarat pentru ABC News: „NRA nu susţine niciun fel de interdicţie”.

Ea a adăugat că masacrele de genul celui din Florida nu sunt cauzate de NRA. Loesch a sugerat că au avut loc mai multe erori ale autorităţilor, iar politicienii nu iau destule măsuri.

Oficialii din Florida au dezvăluit că un poliţist înarmat s-a aflat în afara liceului în timpul atacului şi nu a intervenit.

Comentariile făcute de NRA par a fi în contradicţie cu propunerile lui Donald Trump pentru controale mai stricte privind armele de foc.

Trump a susţinut interzicerea modificărilor care permit armelor de asalt semi-automate să tragă cu mai multe gloanţe pe minut. De asemenea, el a cerut ca procesul de verificare al celor care cumpără arme să fie îmbunătăţit.

Miercuri, Trump a ascultat elevi, profesori şi familii care au cerut o reformă a legilor privind armele de foc. Sute de adolescenţii au protestat în faţa Casei Albe în acest timp.

Andrew Pollack, tatăl unei fete care a fost ucisă în atacul de săptămâna trecută a declarat: „Noi ca ţară am eşuat în faţa copiilor noştri”.

„După un atac la o şcoală, ar fi trebuit să repare situaţia. Şi sunt furios. Nu o să îmi mai văd fiica niciodată”, a adăugat el.

În urma atacului de pe 14 februarie, NRA a devenit ţinta unei campanii pentru controale mai stricte privind armele de foc.