Asociaţia Pro Infrastructură, despre drumul inaugurat cu fast la Rădăuţi: Statul a plătit doar 35% din lucrare

Asociatia Pro Infrastructura spune că statul a plătit doar 35 la sută din lucrările la şoseaua de centură Rădăuţi. Reamintim că drumul a fost inaugurat săptămâna trecută cu mare fast de premierul Ludovic Orban şi de ministrul Transporturilor.

RomaniaTV.net
24 nov. 2020, 15:44
Asociaţia Pro Infrastructură, despre drumul inaugurat cu fast la Rădăuţi: Statul a plătit doar 35% din lucrare

Vineri, 20 noiembrie, s-a facut receptia lucrarilor pentru centura ocolitoare a orasului Radauti. Lucrarile la cei 16,5 kilometri au fost contractate de catre firmele omului de afaceri Dorinel Umbrarescu, UMB si Tehnostrade, in anul 2011, insa din cauza erorilor din proiectul licitat si a lipsei finantarii, lucrarile nu au inceput pana in anul 2018, scriu specialistii in infrastructura.

Citeşte şi Ludovic Orban, la recepţia centurii Rădăuţi: „S-a adeverit vorba aceea, via vita, drumul înseamnă viaţă”. Premierul a greşit expresia latină

Asociaţia Pro Infrastructură: Solicitam CNAIR sa efectueze toate platile restante

„Desi lucrarea a fost deschisa circulatiei publice, CNAIR a platit doar 35% din valoarea ei. In plus, intersectia centurii cu DN 17A Radauti-Dornesti este nefinalizata, o conducta de gaz nefiind relocata pana in acest moment. Felicitam constructorul UMB si toti actorii implicati pentru realizarea acestui proiect in aproximativ 2 ani si solicitam CNAIR sa efectueze toate platile restante, iar impreuna cu proprietarul retelelor de utilitati nerelocate sa finalizeze toate procedurile de relocare, astfel incat si ultimul nod rutier sa fie deschis in trafic”, scrie Asociatia Pro Infrastructura.

Proiectul a constat in construirea a 16,5 kilometri de drum, sapte poduri noi, doua pasaje si sapte intersectii la nivel. Contractul are o valoare de 147,1 milioane de lei cu TVA, fiind finantat din fonduri europene.

Ludovic Orban a inaugurat centura din Rădăuţi. Drumul e gata mai devreme

Premierul Ludovic Orban a inaugurat centura din Rădăuţi din judeţul Suceava, împreună cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode. Drumul de aproape 17 kilometri a fost construit cu bani de la bugetul Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

„Iată că un constructor român are capacitatea să finalizeze o lucrare într-un termen mai scurt cu nouă luni faţă de prevederile contractuale. Felicit constructorul pentru mobilizare, pentru seriozitate şi mai ales pentru faptul că s-a ţinut de cuvânt în discuţiile pe care le-am avut când am fost în vizită în iunie să vedem stadiul lucrărilor.

Rădăuţiul şi localităţile din jurul Rădăuţiului au o centură extrem de utilă, care scoate traficul greu şi traficul de tranzit din Rădăuţi şi dă în acelaşi timp perspective de dezvoltare”, a afirmat Orban