Şcolile şi grădiniţele private din Bucureşti s-ar putea REDESCHIDE? ASP: se pot organiza programe beforschool şi afterschool

Şcolile şi grădiniţele din Bucureşti s-au închis de astăzi, iar cursurile s-au mutat în online pentru 14 zile după ce Bucureştiul a intrat în scenariul roşu din cauza incidentei de peste 3 cazuri la ia de locuitori. Au rămas deschise creşele şi afterschool-urile. În zilele următoare s-ar putea redeschide însă unele şcoli şi grădiniţe private. Asociația Școlilor Particulare susţine, într-un comunicat de presă, că consiliul director al unităţilor şcolare "poate dispune ca în perioada în care cursurile sunt suspendate să organizeze pentru preșcolari și elevi activități de consolidare prin programul de beforschool și afterschool". Pentru săptămâna viitoare, când copiii de grădiniță și școală primară (clasa pregătitoare – clasa a IV-a) sunt în vacanță, "consiliul director al persoanei juridice fondatoare poate dispune organizarea activităților specifice vacanțelor școlare: cluburi, ateliere, tabere urbane, activități sportive etc. Toate aceste activități se vor organiza cu respectarea condițiilor igienico-sanitare prevăzute de lege".

RomaniaTV.net
20 oct. 2020, 08:40
Şcolile şi grădiniţele private din Bucureşti s-ar putea REDESCHIDE? ASP: se pot organiza programe beforschool şi afterschool

„În conformitate cu prevederile Ordinului comun nr. 5487/1494 din 31.08.2020 al Ministerului Educației și Cercetării și al Ministrului Sănătății, în conformitate cu Hotărârile CMBSU nr. 24 și 25/19.10.2020 unitățile particulare de învățământ parte a sistemului național de învățământ preuniversitar își suspendă cursurile pentru o perioadă de 14 zile. Activitățile didactice se vor desfășura online.

Având în vedere că în săptămâna 26 – 30 octombrie nivelul primar și nivelul preșcolar sunt în vacanță, consiliul director al persoanei juridice fondatoare (SRL, ONG) poate dispune organizarea activităților specifice vacanțelor școlare: cluburi, ateliere, tabere urbane, activități sportive etc. Toate aceste activități se vor organiza cu respectarea condițiilor igienico-sanitare prevăzute de lege.

Având în vedere importanța actului educational consiliul director al persoanelor juridice fondatoare (SRL, ONG) poate dispune ca în perioada în care cursurile sunt suspendate să organizeze pentru preșcolari și elevi activități de consolidare prin programul de beforschool și afterschool”, susţine Christian Comșa
președintele Asociației Școlilor Particulare.

„Totodată vrem să rugăm toate părțile interesate de continuarea actului educational: părinți, elevi și cadre didactice, toată comunitatea din jurul unităților particulare de învățământ, ca în această perioadă dificilă să depunem împreună eforturi pentru a respecta măsurile de igienă și de distanțare. Rugăm elevii și părinții ca în această perioadă să poarte în permanență mască, să evite transportul public pe cât posibil, să evite parcurile, locurile de joacă, centrele comerciale și orice alt loc care nu poate asigura condiții optime de igienă și de distanțare.

Este important ca prin acțiunile noastre să reducem presiunea care apasă pe umerii cadrelor medicale și a sistemului sanitar în acestă perioadă”, se mai arată în comunicatul ASP. 

Citeşte şi: Scenariul roşu s-ar putea prelungi. Ministrul Educaţiei: „Trebuie să ne pregătim pentru şcoală online atâta timp cât e necesar”

 

Bucureştiul a intrat în scenariul roşu pentru 14 zile

Consiliul Municipal pentru Situații de Urgență Bucureşti a anunţat, luni, noi măsuri de restricţie după ce rata de infectare a ajuns la 3,1 la mia de locuitori.

  • Începând cu 20 octombrie, s-a instituit obligativitatea purtarii mastii de protectie pe stradă şi în toate spaţiile publice deschise, incusiv la copiii de 5 ani, astfel încât să acopere nasul și gura.
  • De asemenea, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de prepare, comercializare și consum al produselor alimentare sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă;
  • Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din hoteluri, pensiuni sau alte unități de cazare este permisă pentru persoanele cazate;
  • Activitatea cu publicul a operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă;
  • Organizarea și desfășurarea activității în cinematografe, instituții de spectacole și/sau concerte este interzisă;
  • Şcolile îşi vor desfăşura cursurile în online.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, calculat de Direcțiile de Sănătate Publică, se menţine peste 3 la nivelul Municipiului București de două zile.

Citeşte şi: Haos în Bucureşti. Creşele şi after school-urile s-au închis la ora 17:00 şi s-au deschis la ora 21:00. Noi restricţii de azi

Măsurile sunt aplicate pentru o perioadă de 14 zile.