Haos în Bucureşti. Creşele şi after school-urile s-au închis la ora 17:00 şi s-au deschis la ora 21:00. Noi restricţii de azi

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei a anunţat, luni seară, că after school-urile şi creşele rămân în continuare deschise. Declaraţia vine după ce cu doar câteva ore în urmă anunţase că toate intituţiile de învăţământ din Capitală, printre care şi creşele şi after school-urile, se închid din cauza numărului mare de infectări. 

RomaniaTV.net
19 oct. 2020, 17:25
Haos în Bucureşti. Creşele şi after school-urile s-au închis la ora 17:00 şi s-au deschis la ora 21:00. Noi restricţii de azi

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei anunţa la ora 17:00 că se va suspenda activitatea didactica pentru toate unităţile de invatamant, inclusiv crese si after school-uri. Toate cursurile se vor desfășura în regim online. În jurul orei 21:00, acelaşi purtător de cuvânt al Prefecturii Bucureşti a declarat că, de fapt, creşele şi after school-urile rămân în continuare deschise. „A fost o eroare materiala, s-a facut o indreptare”, a precizat prefectul Stancu-Țipișcă Mariana.

„S-au adoptat următoarele măsuri… Purtarea măștii de protecţie este obligatorie în toate spaţiile deschise, publice şi în interior. Şcolile îşi vor desfăşura activitatea în scenariul roşu – în sistem online. Toate activităţile desfăşurate în spaţii închise, în restaurante, în cafenele, în săli de cinematografe, în săli de spactacole sau jocuri de noroc sunt interzise.

Facem menţiunea că activitatea din creşe şi din afterschool-uri se va desfăşura în continuare, cu respectarea strictă a prevederilor legale ale ordinului comun al ministrului Educaţiei şi Cercetării, al ministrului Sănătăţii și al ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale„, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii.

Noi restricţii în Bucureşti: Mască obligatorie pe stradă, şcoli, restaurante şi cinematografe ÎNCHISE. Măsura se aplică şi creşelor

Consiliul Municipal pentru Situații de Urgență Bucureşti a anunţat, luni, noi măsuri de restricţie după ce rata de infectare a ajuns la 3,1 la mia de locuitori.

  • Începând cu 20 octombrie, s-a instituit obligativitatea purtarii mastii de protectie pe stradă şi în toate spaţiile publice deschise, incusiv la copiii de 5 ani, astfel încât să acopere nasul și gura.
  • De asemenea, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de prepare, comercializare și consum al produselor alimentare sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă;
  • Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din hoteluri, pensiuni sau alte unități de cazare este permisă pentru persoanele cazate;
  • Activitatea cu publicul a operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă;
  • Organizarea și desfășurarea activității în cinematografe, instituții de spectacole și/sau concerte este interzisă;

Măsurile sunt aplicate pentru o perioadă de 14 zile.

Decizia CMSU vine după ce rata de infectare în Capitală a ajuns luni la 3,19 la mia de locuitori.

Klaus Iohannis nu exclude măsuri precum ieşirea din casă în anumite intervale orare, în Bucureşti: Situaţia impune măsuri suplimentare

FSE „Spiru Haret” cere demiterea prefectului pentru „lipsă de profesionalism”

Hotărârea Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) creează confuzie în învăţământul bucureştean, afirmă Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, care solicită demiterea prefectului, preşedinte al CMBSU, pe motiv că „a dat dovadă de lipsă de profesionalism”.

Într-un comunicat remis luni AGERPRES, FSE „Spiru Haret” solicită remedierea în regim de urgenţă a erorilor apărute în Hotărârea nr. 24 a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă privind aplicarea planului roşu în unităţile de învăţământ din Capitală.

„Hotărârea a creat multă confuzie în unităţile de învăţământ. Sunt şcoli care nici acum nu ştiu ce să facă, deoarece, potrivit actului ‘se suspendă temporar activităţile didactice care presupun prezenţa faţă în faţă din creşe, ciclul gimnazial, preuniversitar şi universitar, cursurile defăşurându-se online’. Ce facem cu grădiniţele, cu clasele din ciclul primar, cu liceele? Este inadmisibil să se facă asemenea greşeli, mai ales într-o perioadă atât de dificilă. Este o bătaie de joc la adresa tuturor celor care lucrează în aceste instituţii de învăţământ, a părinţilor şi a elevilor. Cerem pe această cale demiterea prefectului – preşedinte al CMBSU – care a dat dovadă de lipsă de profesionalism”, a declarat Marius Ovidiu Nistor, preşedintele FSE „Spiru Haret”.

De asemenea, afirmă afirmă sindicaliştii, potrivit legislaţiei în vigoare, CMBSU nu avea competenţe să se pronunţe în ceea ce priveşte sistemul universitar.

„Universităţile, în baza autonomiei, pot lua această decizie împreună cu Direcţia de Sănătate Publică”, subliniază FSE ‘Spiru Haret.